Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

Η Πορτογαλία μπορεί να είναι το επόμενο θύμα της κρίσης, προειδοποιεί ο Θ.Πάγκαλος

Την εκτίμηση ότι τα προβλήματα με το έλλειμμα και τα spread που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η Ελλάδα μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negocios.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε εκ νέου τη Γερμανία για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «ρατσιστική προσέγγιση».
«Είστε τα επόμενα θύματα»
Σύμφωνα με το Reuters, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα την περασμένη Τρίτη και δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, ο Θ.Πάγκαλος παρατήρησε ότι η Πορτογαλία δεν μπορεί να τηρεί στάση ουδετερότητας απέναντι στο ζήτημα της ευρωπαϊκής βοήθειας για κράτη - μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
«Είστε τα επόμενα θύματα... Ελπίζω να μην συμβεί αυτό και η ενότητα να υπερισχύσει και να βρούμε μια διέξοδο από αυτήν την κλιμάκωση [με το κόστος δανεισμού]. Αλλά εάν αυτό δεν συμβεί, το επόμενο πιθανό θύμα είναι η Πορτογαλία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ερωτηθείς εάν η κρίση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης, ο κ. Πάγκαλος απάντησε θετικά και συμπλήρωσε: «Αυτό συνέβη σε εμάς διότι είμαστε στη χειρότερη θέση, αλλά μπορεί να συμβει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία».
Η «ρατσιστική προσέγγιση» της Γερμανίας
Ο Θ.Παγκαλος αναφέρθηκε εκ νέου στη Γερμανία και τη σκληρή στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα και τα οικονομικά προβλήματά της, κάνοντας αυτή τη φορά λόγο για «ρατσιστική προσέγγιση».
«Κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία, αντιμετωπίζουν με μια ηθική διάσταση το πρόβλημά μας. Οι Έλληνες έχουν προβλήματα. Γιατί έχουν προβλήματα; Επειδή δεν εργάζονται αρκετά. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή έχουν καλό κλίμα, μουσική και ποτό και δεν είναι σοβαροί όπως οι Γερμανοί.
»Αυτό είναι γελοίο. Αυτή είναι μια ηθικοπλαστική, ρατσιτική προσέγγιση, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η παραγωγικότητα στην βιομηχανία έχει αυξηθεί κατά 15%, στον αγροτικό τομέα η αύξηση είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωζώνη. Που είναι οι τεμπέληδες Έλληνες;» κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...