Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: "Πετύχαμε καίριο πλήγμα στην τρομοκρατία"


"Βάζουμε τάξη στη χώρα", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α.Παπανδρέου ο οποίος συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ, που "συνέλαβαν αποφασιστικά στο καίριο χτύπημα της τρομοκρατίας και της βίας στην χώρα μας".

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μάξιμου με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ, ο Γ. Α. Παπανδρέου τόνισε ότι απ' όλη αυτή την εξέλιξη εξάγονται τρία απλά συμπεράσματα, με πρώτο εκείνο πως όταν υπάρχει μια άλλη αντίληψη και νοοτροπία διακυβέρνησης αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ο δημόσιος υπάλληλος.

"Όταν ξεφεύγουμε από την λογική ότι το κράτος είναι λάφυρο, τον κομματισμό και την πελατειακή αντίληψη και δείξουμε την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την αντικειμενικότητα, στην αξιοποίηση αυτού του δυναμικού, αυτό είναι ένα μήνυμα προς την δημόσια διοίκηση και κάθε δημόσιο υπάλληλο", τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μπορούμε, όταν είμαστε σωστοί στην διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, να έχουμε αποτελέσματα.

Το δεύτερο συμπέρασμα, είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι βάζουμε τάξη στην χώρα.

"Το αίσθημα της ασφάλειας ήταν ζητούμενο: Η αστυνομία είχε απαξιωθεί πριν από λίγους μήνες, πριν από ένα ή δύο χρόνια. Τώρα βάζουμε τάξη και στέλνουμε το μήνυμα, όχι μόνο σε κάθε πολίτη αλλά και διεθνώς. Και είναι πολύ σημαντικό μήνυμα ακόμα και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου τόνισε ότι το τρίτο μήνυμα είναι πως σεβόμαστε πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία και, παρά τις όποιες δυσκολίες, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μέσα από τον διάλογο και όχι την βία και την αυθαιρεσία.

"Αυτό το μήνυμα της δημοκρατίας είναι επίκαιρο όσο ποτέ και για την χώρα μας και διεθνώς. Η διαφάνεια, ο σεβασμός στον πολίτη, η ανάγκη να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, είναι μήνυμα που, 43 χρόνια μετά την Χούντα, ηχεί ζωντανά και το υπηρετεί με ευλάβεια αυτή η κυβέρνηση", τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Είναι σημαντικό, 43 χρόνια μετά την Χούντα, όταν παλέψαμε για την ανεξαρτησία της χώρας, να παλέψουμε σήμερα για την απελευθέρωση του δυναμισμού του ελληνισμού, των τεραστίων δυνατοτήτων που έχει ο έλληνας και η ελληνίδα. Αυτό κάνουμε. Δίνουμε τον αγώνα, ώστε να φύγουμε από την επιτήρηση, που κακές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος μας έχουν βάλει. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...