Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Στα θρανία οι φερέλπιδες "γαλάζιοι" πολιτευτές

Σεμινάρια σε φερέλπιδες «γαλάζιους» πολιτευτές αναμένεται να παραδώσει η Ρηγίλλης εντός του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία θα καλέσει δεκάδες περιφερειακά στελέχη από τις νομαρχιακές επιτροπές (ΝΟΔΕ) όλης της χώρας - πλην της βόρειας Ελλάδας, καθώς η... εκπαίδευση εκεί έχει ήδη γίνει -προκειμένου να μάθουν πώς θα μιλάνε στον κόσμο, πώς θα στέκονται στην κάμερα, τι θα φοράνε και πώς θα κινούν τα χέρια τους. Την οργάνωση των σεμιναρίων επικοινωνίας έχει αναλάβει η γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού. Οπως μας λέει ο καθ’ ύλην αρμόδιος γραμματέας και βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Τα μαθήματα παραδίδουν τεχνοκράτες που γνωρίζουν το αντικείμενο, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και σύμβουλοι του προέδρου Αντώνη Σαμαρά».

Πρόκειται για τον οικονομολόγο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιωάννη Μουρμούρα που θα κατατοπίσει τα στελέχη σε ζητήματα οικονομίας, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη που γνωρίζει τις πτυχές του μεταναστευτικού, τον Χρήστο Αυγουλά που ειδικεύεται σε αγροτικά θέματα, τον εκλογολόγο Πάνο Σταθόπουλο που έχει εντρυφήσει στον νέο εκλογικό νόμο και τον πρώην γενικό γραμματέα Επικοινωνίας Πάνο Λειβαδά, που παραδίδει μαθήματα για το πώς θα στέκονται μπροστά στις κάμερες. «Ιδιαίτερη σημασία έχει το κομμάτι του media training, όπου τα στελέχη κάθονται μπροστά σε προσομοιωτές τηλεοπτικών στούντιο και καμερών» μας λέει ο κ. Χαρακόπουλος.

Οι σημαντικότερες οδηγίες που θα δοθούν σε αυτό το κομμάτι θα είναι οι εξής: Δεν θα πρέπει να έχετε τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στην κάμερα. Να αποφεύγετε να γέρνετε στο πλάι το σώμα. Να μην κάνετε γκριμάτσες και έντονες χειρονομίες. Να μη φοράτε ρούχα που κάνουν θορύβους. Να προτιμάτε απαλά χρώματα. Να είστε αποφασιστικοί και άνετοι. Μην υποτιμάτε τη δύναμη της επανάληψης. Να βγάζετε μια εικόνα που να συνδυάζει ευγένεια και πυγμή. Οι δημοσκοπήσεις έχουν τουλάχιστον δύο αναγνώσεις: επιλέξτε αυτή που σας συμφέρει.

«Αυτό που εγώ λέω στα στελέχη είναι να δίνουν βάρος στις δηλώσεις τους, που θα πρέπει να είναι περιεκτικές, αλλά και να μην αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας, καθώς στα δελτία θα “παίξουν” μόνο μερικά δευτερόλεπτα» μας λέει καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...