Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στηρίξει τα μέτρα, λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

«Τα όποια μέτρα κριθούν ως απολύτως αναγκαία δεν είναι στο χέρι μας να τα πάρουμε ή όχι. Έχουμε άλλο δρόμο ή δεν έχουμε, είναι το ερώτημα. Η ΝΔ πρέπει να τα στηρίξει κατά τον ίδιο τρόπο που τα στηρίζει η κυβέρνηση. Το ίδιο και τα άλλα κόμματα» δήλωσε στο Mega ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι πλέουμε όλοι μας στο ίδιο καράβι» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει εθνική ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. «Αδυναμία μας είναι ο πολύς εγωισμός» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «το δικαίωμα της ανευθυνότητας δεν το έχει κανένας» και πρέπει, όπως είπε, να δούμε το πρόβλημα το ίδιο υπεύθυνα όπως το βλέπει η κυβέρνηση».
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει προσφάτως για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα σκληρά μέτρα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η κυβέρνηση «είχε πάψει να ταλαντεύεται, αν είχε χαράξει πολιτική ξεκάθαρη».
Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι δεν ωφελεί την κυβέρνηση να επιτίθεται στη ΝΔ και είπε ότι σήμερα «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπαράθεσης».αν τα μέτρα είναι αναγκαία όλοι θα στηρίξουν. Το πρόβλημα δεν είναι, όπως είπε, να σωθεί το πολιτικό σύστημα αλλά να σωθεί η Ελλάδα, να μην υποφέρει ο ελληνικός λαός περισσότερο από ότι είναι αναπόφευκτο να υποφέρει.
Αφήνοντας αιχμές προς τα κόμματα της Αριστεράς, ο Κ.Μητσοτάκης είπε για τα «κόμματα που δεν θα συμφωνούν» ότι όλοι πρέπει να «σεβαστούμε τη συνταγματική τάξη, το νόμο της δημοκρατίας, τη δημοκρατική νομιμότητα. Αυτή τη δύσκολη ώρα δεν επιτρέπεται καθένας να κάνει ότι νομίζει».
«Δεν μπορεί το 7-8% να επιβάλλεται» είπε και απηύθυνε έκκληση στην Αριστερά να σεβαστεί τη δημοκρατία. «Η ανυπακοή στη δημοκρατία δεν υπάρχει. Ανυπακοή σημαίνει επανάσταση». Ιδιαίτερα για το ΚΚΕ απηύθυνε έκκληση να σταματήσει σε όρια εντός της δημοκρατικής νομιμότητας, όπως είπε. Πρόσθεσε δε ότι και η κυβέρνηση πρέπει να προστατέψει την έννομο τάξη.
Οι αναφορές αυτές του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν την παρέμβαση του Μάκη Μαΐλη εκ μέρους του ΚΚΕ, ο οποίος απέδωσε την επίθεση στο ΚΚΕ στο ότι «τρέμουν τη λαϊκή αντίδραση». Για το ΚΚΕ νόμος είναι το δίκιο του λαού και όχι των ολίγων και ισχυρών, πρόσθεσε ο κ. Μαΐλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...