Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Κόντρα για παρεμβάσεις πρώην γαλάζιων υπουργών στο Βατοπέδι

Παρεμβάσεις πρώην υπουργών της ΝΔ, καθώς και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου, για ανταλλαγή εκτάσεων με τη Μονή Βατοπεδίου, αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Μαντέλη. «Συκοφαντικές» χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Ρουσόπουλος, Αγγέλου και Κοντός.
Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, η κ. Μαντέλη αναφέρεται συγκεκριμένα στους τότε υπουργούς Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκο, και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό, καθώς και στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώηνπρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».
Αναφέρει επίσης, ότι ο μοναχός Αρσένιος της μονής Βατοπεδίου την είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2003 για να την ενημερώσει περί των διεκδικήσεων της μονής σε παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας και ότι εκείνη η επίσκεψη, είχε προγραμματιστεί κατόπιν προσωπικού τηλεφωνήματος του τότε υπουργού Γεωργίας, που της είχε αναφέρει ότι «θα την επισκεφθεί ο μοναχός για ένα θέμα».
Η κα Σταματίνα Μαντέλη, η οποία κατηγορείται για απλή συνέργια σε απιστία σε βάρος του δημοσίου, απλή συνέργια σε ψευδή βεβαίωση και για υπεξαγωγή εγγράφων, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί εντονότατες πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα, για να ολοκληρωθεί σύντομα όλη η διαδικασία των ανταλλαγών.
Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας, που παρέδωσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια, υποστηρίζει ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών.
Έπειτα από τη μαραθώνια απολογία της ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η κα Σταματίνα Μαντέλη αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή των περιοριστικών όρων της χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Αντίδραση Γ.Αγγέλου
Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Αγγέλου προκάλεσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση. Σε επιστολή του σημειώνει:
«Όλα όσα γνωρίζω για την υπόθεση του Βατοπεδίου περιέχονται στο έγγραφο σημείωμα μου που κατέθεσα στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και στην κατάθεσή μου ενώπιον της στις 10/5/2010. Ισχυρισμοί που φέρονται να διατυπώνουν, όψιμα, άτομα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι γίνονται με μοναδική σκοπιμότητα την αντιμετώπιση της δυσχερούς τους θέσης. Μέχρις εδώ. Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ ανάμιξη του ονόματός μου από κανένα και με κανένα τρόπο, σε υπόθεση με την οποία δεν έχω καμία σχέση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...