Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Η συμφωνία για τα νέα μέτρα


Η ΔΡΑΣΗ χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Τα μέτρα είναι ασφαλώς οδυνηρά για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, αλλά η δυσάρεστη πραγματικότητα είναι ότι η μη λήψη των μέτρων θα οδηγούσε σε απείρως οδυνηρότερα μέτρα.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, είναι φανερό ότι το μεν Υπουργείο Οικονομικών έκανε τη δουλειά του και έχει εξειδικεύσει τις απαιτούμενες ενέργειες του, ενώ για τις ενέργειες των υπόλοιπων Υπουργείων κυριαρχεί ακόμη η γενικολογία. Η αδυναμία των άλλων Υπουργείων να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του «πολέμου» κατά της σπατάλης θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια.

Η ανάκαμψη της οικονομίας και το όλο εγχείρημα κινδυνεύουν επίσης από την αδικαιολόγητη ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην ανομία.

Η ΔΡΑΣΗ ελπίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει τη συμφωνία χωρίς όρους και προϋποθέσεις, διότι το αμέσως ζητούμενο είναι να «μπει το νερό στ’ αυλάκι». Αμέσως μετά θα υπάρξει ο χρόνος να ληφθούν εκείνα τα βελτιωτικά μέτρα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και θα τονώσουν την αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...