Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Αίσθημα Δικαιοσύνης για τον λαό ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας


Να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας για τη συμφωνία με την τρόικα. Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος είναι να παταχθεί η ατιμωρησία, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τους αδύναμους.
«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά αναγκαίες για την πατρίδα. Ευτυχώς η ΕΕ ανταποκρίθηκε και μας δίνει μια ανάσα κι ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ενώ παράλληλα η κυβέρνησή μας θα προστατέψει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά και θα δώσει έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός στον Κάρολο Παπούλια.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ο λαός θα ανταποκριθεί», υπογραμμίζοντας όμως ότι «πρέπει να πεισθεί πως θα υπάρξει δικαιοσύνη, θα παταχθεί η φοροδιαφυγή» και κάλεσε να τιμωρηθούν «όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού».
Ανταπαντώντας, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως «πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μια κοινωνία ευνομίας, καθώς η ανομία είναι το διαλυτικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας».
Στη συνέχεια του διαλόγου τους, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι η όλη κατάσταση είναι και ευκαιρία μιας νέας αρχής και πρόσθεσε ότι με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και την οικονομία που έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια και τώρα είναι η ευκαιρία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια άλλη Ελλάδα, δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τους φτωχότερους πολίτες που υποφέρουν και θα υποφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...