Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Ενταση στην Εξεταστική για τη Siemens


Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε επιστολή - υπόμνημα του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens στο σύνολό της Σήφη Βαλυράκη, προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην οποία γίνεται αναφορά σε παραλείψεις του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού που προέκυψαν από την έρευνα της εξεταστικής.
Στην επιστολή-υπόμνημα, που κοινοποιείται και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών, δίνεται απάντηση στην αρνητική θέση που πήρε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στο αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης για την αποπομπή του κ. Ζαγοριανού έως ότου κλείσει η ποινική του δίωξη.
Όπως όμως καταγγέλλει η ΝΔ, ουσιαστικά η επιστολή προαναγγέλλει το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4I προτείνοντας φυσική αυτουργία σε απιστία των μελών της επιτροπής παραλαβής του συστήματος και ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης της περιόδου 2008-09.
Συγκεκριμένα στη σχετική αποστροφή της επιστολής Βαλυράκη αναφέρεται ότι ο κ. Ζαγοριανός «παρέλειψε να ενεργήσει οποιαδήποτε έρευνα για την τέλεση του εγκλήματος της απιστίας από κρατικούς υπαλλήλους στα πλαίσια παραλαβής του έργου, η οποία είναι και το βασικό και κεντρικό αδίκημα στην ως άνω υπόθεση».
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται νωρίτερα ότι «οι υπάλληλοι προφανέστατα πιεζόμενοι από στελέχη της κυβέρνησης, προσυπέγραψαν την παραλαβή του με τις αποκλίσεις του έργου, ωσάν να επρόκειτο για όλως επουσιώδεις και απαξιωμένες ελλείψεις».
Από πλευράς ΝΔ ο συντονιστής των βουλευτών Κωνσταντίνος Τζαβάρας έκανε λόγο για «εκτροπή από το σκοπό της επιτροπής, με σαφή παρέμβαση στο δικαιοδοτικό έργο της Δικαιοσύνης με ταυτόχρονη προαναγγελία μέρους του πορίσματος και δυναμιτίζοντας το έργο της επιτροπής».
Τόσο ο κ. Τζαβάρας, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισαν ότι η επιστολή, αν και φέρεται να είναι εξ ονόματος της επιτροπής, εκφράζει μόνον τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος.
Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε ευρύτερα για τη συμπεριφορά του προεδρείου κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξουσία», ενώ δήλωσε «μη διατεθειμένος να γίνει κομπάρσος σε ένα προδιαγεγραμμένο παιχνίδι που οδηγεί σ' αυτή τη συγκάλυψη διά του συμψηφισμού».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ μέλος της επιτροπής, Θανάσης Παφίλης τόνισε από την πλευρά του ότι «με επουσιώδεις ενέργειες δημιουργείται κλίμα εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης».
Τελικά, η συζήτηση επί του θέματος που ανέκυψε μετατέθηκε σε άλλη συνεδρίαση.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...