Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Παγιδευμένο στη Siemens το Μετρό!

     Στον αέρα η επέκταση προς τον Πειραιά και η παράδοση των νέων σταθμών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Προκόπης Γιόγιακας 
Η Siemens... φρενάρει το Μετρό (!) Η επέκταση του έργου προς τον Πειραιά είναι στον αέρα, ενώ εάν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίογια το εάν μπορεί ή όχι να συμμετέχει σε διαγωνισμούς η Siemens- κανείς δεν ξέρει πότε θα παραδοθούν ο σταθμοί του Μετρό στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Ελληνικό, τον Αλιμο, την Ανθούπολη, το Περιστέρι και το Χαϊδάρι...
Το πρόβλημα παραδέχτηκε χθες η ηγεσία τού υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. «Είμαστε παγιδευμένοι. Το σύστημα λειτουργεί μόνο με τη Siemens», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. «Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα. Υπογράφεις όταν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έρευνας και ελέγχου και στη Βουλή;».
Στη διεκδίκηση της επέκτασης στον Πειραιά συμμετέχει και η Siemens- για τον μηχανολογικό εξοπλισμό- ενώ σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους σταθμούς η Siemens επρόκειτο- με βάση τον αρχικό σχεδιασμό- να αναλάβει με απευθείας ανάθεση (ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ) τα έργα της σηματοδότησης. Υπενθυμίζεται ότι όλο το σύστημα σηματοδότησης του Μετρό το έχει εγκαταστήσει η Siemens.
Οπως αναφέρθηκε χθες, στο τέλος του Ιουνίου θα παραδοθεί ο σταθμός του Μετρό στον Χολαργό, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθεί και ο σταθμός στην Αγία Παρασκευή.
Επίσης στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι στις αρχές του επόμενου έτους να αρχίσει η δημοπράτηση τμημάτων (δεν ανακοινώθηκαν ποια) της γραμμής U, η οποία θα επανασχεδιαστεί (ο σχεδιασμός θα αλλάξει στο ύψος του Ηilton) προκειμένου να περιλαμβάνει την Καισαριανή και τον Βύρωνα. Σύμφωνα με τον Δ. Ρέππα, η δαπάνη θα καλυφθεί με χαμηλότοκα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...