Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Σε Τελ Αβίβ και Σόφια μεταβαίνει μέσα στον Ιούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 21 και 22 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η επίσκεψη Παπανδρέου, που θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λόγω και της πρόσφατης διένεξης Αγκυρας-Τελ Αβίβ για τη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 27 Ιουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στη Σόφια, όπου θα συμμετάσχει στο μεικτό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», η Αθήνα έχει επιλέξει την εμβάθυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ. Αυτό φάνηκε και από την στάση που κράτησε στην κρίση του «Στολίσκου της Ελευθερίας» με προορισμό τη Γάζα στα τέλη Μαΐου.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν αμέσως εξετάστηκε το ενδεχόμενο η Αθήνα να προχωρήσει σε κάποια πρωτοβουλία στο Μεσανατολικό.

Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα, στον τομέα των τεχνολογιών και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα θέματα ενέργειας και κυρίως των αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream αλλά και του ελληνοβουλγαρικού αερίου θα κυριαρχήσουν στην επίσκεψη Παπανδρέου στη Σόφια. Εκεί θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Μεικτού Υπουργικού Συμβουλίου Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...