Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Σταθερή αποκλιμάκωση της δημοσιονομικής κρίσης


«Προχωράμε σταθερά στην αποκλιμάκωση της δημοσιονομικής κρίσης», σημείωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στη βουλγαρική εφημερίδα Trud και συμπλήρωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι στόχοι υλοποιούνται ταχύτερα από τις προβλέψεις.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για πάταξη της φοροδιαφυγής και αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι η πολύ θετική, όπως είπε, αξιολόγηση του ΔΝΤ τον περασμένο μήνα, «θα πρέπει να διαλύσει κάθε επίμονη αμφιβολία σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην ελληνική οικονομία».

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουκρία, τη στιγμή που η Αγκυρα επιχειρεί αναθέρμανση των σχέσεών της με τον ισλαμικό κόσμο, δήλωσε ότι στη διπλωματία, δεν πρέπει να κερδίζεις εις βάρος του άλλου.

Γ»ια να χρησιμοποιήσεις τα στρατηγικά πλεονεκτήματά σου, δεν είναι απαραίτητο να γυρίζεις την πλάτη σε έναν προσανατολισμό, εξαιτίας ενός άλλου», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

«Η θέση μας είναι ότι η Τουρκία πρέπει να πληροί τους ίδιους όρους, όπως και κάθε άλλη υποψήφια χώρα. Το μήνυμά μας είναι σαφές», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε ότι ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη παραμένει μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Θα τηρηθούν όλες οι προτεραιότητες για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Αιγαίου. Το ίδιο και στη Βουλγαρία. Η επίσκεψή μου εδώ αποτελεί μία πολλοστή ευκαιρία, για να εξετάσουμε αυτά τα θέματα και να βρούμε τις απαντήσεις με τον Πρωθυπουργό Μπ. Μπορίσοφ και την Κυβέρνησή του», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως επιθυμεί ανάπτυξη του σχεδίου, αλλά θέλει να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές, για να διασφαλιστεί η προστασία της φύσης και των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...