Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Επίθεση Σαμαρά σε ΠΑΣΟΚ από τη Μυτιλήνη


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς από την Μυτιλήνη όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίσθηκε στην κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οικονομία, αλλά επιτέθηκε σε αυτήν και για τη σύσταση των εξεταστικών επιτροπών.

«Το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον, είναι να επιτίθεται με μανία κατά της Νέας Δημοκρατίας! Να εξαπολύει διώξεις εναντίον της. Να τη σύρει σε εξεταστικές. Να ετοιμάζει Ειδικά Δικαστήρια. Να προχωρεί σε πλήρη ποινικοποίηση της Πολιτικής...Γνωστό αυτό από παλιά: Όποιος δεν μπορεί να πείσει, καταφεύγει στη μισαλλοδοξία» δήλωσε για το ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του.

«Να μιλήσουμε για τα ομόλογα, ευχαρίστως. Να μιλήσουμε και για το Βατοπέδι, βεβαίως. Αλλά να μιλήσουμε και για το Χρηματιστήριο του 1999. Και για το Κτηματολόγιο. Και για τις υπερτιμολογήσεις των Δημοσίων έργων. Και για υποβρύχια που γέρνουν. Και για τις μίζες των εξοπλιστικών. Και πώς βρέθηκαν πρωτοκλασσάτα στελέχη σας με πανάκριβα ακίνητα.Από περίεργες εταιρίες» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. Όσον αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απόκρυψη των τεσσάρων πορισμάτων που έδειχναν ότι δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου από τις ανταλλαγές των ακινήτων με τη Μονή.

Σχετικά με την οικονομία ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική εφ’ όλης της ύλης. «Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα που παρέλαβε, και αρνήθηκε να πάρει μέτρα για την επόμενη χρονιά. Έκανε δηλαδή το αντίθετο απ’ ό,τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.… Κι έτσι το έλλειμμα που θα μπορούσε να κλείσει κάτω από 10% για το 2009, έφτασε το 13,6%. Εξ αιτίας του ΠΑΣΟΚ και με ευθύνη του…» τόνισε.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και για την «μονοδιάστατη» λογική του μνημονίου . «Εμείς δεν λέμε στον κόσμο ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς θυσίες. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ…Αλλά ούτε δεχόμαστε το αδιέξοδο που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ. Ούτε δεχόμαστε το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Ούτε δεχόμαστε να ρίξουμε στον καιάδα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας: τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, όλους τους δημιουργικούς Έλληνες» τόνισε.

Για το μνημόνιο πάντως διευκρίνισε και πάλι ότι θα τιμήσει την υπογραφή της ελληνικής πολιτείας, αλλά θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να βγει σε λίγα χρόνια η Ελλάδα από αυτό, παραθέτοντας τις προτάσεις του για έξοδο από την κρίση. Για μια φορά ακόμη επίσης κατηγόρησε ΛΑΟΣ και Ντ.Μπακογιάνη για την υπερψήφιση του μνημονίου. «Αυτή την στιγμή διάλεξαν διάφορα “εξαπτέρυγα” για να το στηρίξουν. Και βουλιάζουν μαζί του…» ανάφερε υπαινικτικά.

Δριμεία κριτική άσκησε ο κ. Σαμαράς και για την στάση της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας. «Σήμερα στο Αιγαίο, επί δικής σας διακυβέρνησηςοι παραβιάσεις πολλαπλασιάστηκαν από την πλευρά της Τουρκίας. Είσαστε το Κόμμα που αφήνει να ανατραπούν όλες οι ισορροπίες σε βάρος της χώρας μας. Κι είμαστε το κόμμα που θα τις αποκαταστήσει» υπογράμμισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε επίσης να αποδοκιμάσουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση της κυβέρνηση. «Εκεί θα πάρει το ΠΑΣΟΚ την απάντηση που του αξίζει. Όχι μόνο για την αδιέξοδη πολιτική του. Αλλά και για την εξαπάτηση του Ελληνικού λαού πέρσι. Και για την εξαιρετικά διχαστική πρακτική του σήμερα» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...