Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Οι νέοι αλέθονται στην μηχανή του κέρδους, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

Αθήνα: Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την ψήφιση των νέων εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων, άσκησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που είχε τη πρωτοβουλία της συζήτησης, σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, για τις αλλαγές στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων. Στο στόχαστρο της κ. Παπαρήγα η παιδεία και η αλληλεξάρτησή της με την αγορά εργασίας.
Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για έγκλημα και για βαρύ πέλεκυ που πέφτει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών με το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο.
«Η προοπτική που φαίνεται καθαρά, αν δεν ανατραπεί με αγώνες, είναι μαύρη και για τα παιδιά που είναι ακόμα στη κοιλιά της μαμάς τους. Είναι η πλήρης απαξίωση τους. Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στην μηχανή του κέρδους», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.
Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, η κ. Παπαρήγα δήλωσε δεικτικά «να καλωσορίσω τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», κατηγορώντας στη συνέχεια τον πρωθυπουργό ότι έκανε μια επιλεκτική περιγραφή όλων των 'κακώς κειμένων', τα έθιξε, σαν να είναι καινούργια κυβέρνηση που μελέτησε τα προβλήματα ως τρόϊκα.
«Περιγράφετε επιλεκτικά ό,τι δημιουργήσατε εσείς και η ΝΔ. Το θεωρώ προσβλητικό για το λαό και τη νεολαία να θίγει μια κυβέρνηση τα κακώς κείμενα για να μπορέσει να δημιουργήσει το κατάλληλο ιδεολογικό κλίμα και να περάσει τα χειρότερα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα των τελευταίων 50 χρόνων», τόνισε η κ. Παπαρήγα.
Έντονη κριτική άσκησε η κ. Παπαρήγα και στα μέτρα για την παιδεία κάνοντας λόγο για «αντιπαιδαγωγική επίθεση που δέχεται η νεολαία, η οποία οδηγεί στη πλήρη, μέχρι κεραίας προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στους κανόνες της αγοράς και εντάσσεται στα συμφέροντα των επιχειρηματιών».
Η ΓΓ του ΚΚΕ σχολίασε τα περί οράματος, που ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «Το οραμα θέλει συγκεκριμένα πράγματα. Τι όραμα δίνετε στο νέο ζευγάρι;» και αναφέρθηκε στο θέμα της στέγης και των παιδικών σταθμών, ενώ παράλληλα έκανε μνεία στο ζήτημα των ναρκωτικών. «Πρέπει να αλλάξουν οι αντιλήψεις, αλλά εις βάρος σας» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...