Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Στην Ολομέλεια εισάγεται την Τρίτη το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Στην τελική ευθεία για την ψήφισή του μπαίνει αυτήν την εβδομάδα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Την Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια και την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, αναμένεται να ψηφιστεί.

Υπ'ατμόν βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος υπό το φόβο διαρροών κατά την ψηφορία.

Η κυβέρνηση μπαίνει σε μια δύσκολη κοινοβουλευτική μάχη έχοντας υποστεί φθορές από τις εσωκομματικές εντάσεις. Για τον λόγο αυτόν, όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, ετοιμάζεται με μυστικότητα μια σημαντική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό με στόχο να αλλάξει το κλίμα πριν από την ψηφοφορία.

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι πρόκειται για πολύ μεγάλη τομή και σχολίασε πώς «την επίγνωση αυτής της μεγάλης αλλαγής και αυτής της ευθύνης την έχουν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού».

Στην ερώτηση εάν οι αλλαγές που έχουν γίνει έως τώρα τυγχάνουν της υποστήριξης όλων των κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι οι μεγάλες αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση είναι συλλογικές της αποφάσεις.

«Φυσικά το διαψεύδω, τα δημοσιεύματα δεν σημαίνει ότι απεικονίζουν την πραγματικότητα πολλές φορές» τόνισε επιπλέον ο κ. Πεταλωτής, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τα δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας του πρωθυπουργού για υπουργούς που δεν βγαίνουν δημόσια να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Την ίδια ώρα, γίνονται συνεχείς συσκέψεις για την επεξεργασία των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, για τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που έχουν διατυπωθεί -οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας έχουν συμπήξει κοινό μέτωπο για το θέμα αυτό- αλλά συζητούνται και προτάσεις για την ομαλότερη εφαρμογή τους τούς προσεχείς μήνες.

Σύμφωνα με το Mega, την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται αντιπαράθεση κορυφής, καθώς στο βήμα αναμένεται να ανέβουν τόσο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπολίτευση προσανατολίζεται στο να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάτι που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση της κομματικής πειθαρχίας που είναι το ζητούμενο για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Για την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...