Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Την έγκριση της ΕΕ αναμένει η κυβέρνηση για τις αλλαγές στον ΟΣΕ


Υπόψη των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΕ έχει τεθεί το ν/σ της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρέππα, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά διαφωνία από τις αρμόδιες διευθύνσεις της ΕΕ, για το προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε φιλόδοξο και τολμηρό.

Όπως γνωστοποίησε, το υπουργείο αναμένει τις τελικές παρατηρήσεις της ΕΕ προκειμένου το νομοσχέδιο να γίνει νόμος του κράτους και να αρχίσει να εφαρμόζεται, ώστε να τεθεί τέρμα στο τεράστιο έλλειμμα του ΟΣΕ.

Σχετικά με το εργασιακό καθεστώς, ο υπουργός επανέλαβε ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι παραδεκτή ρύθμιση η οποία θα προβλέπει απολύσεις.

«Άνθρωποι οι οποίοι επί πολλές δεκαετίες εργάζονται σε ένα Οργανισμό και έχουν φτάσει σε ηλικία 50- 55 ετών, δεν είναι δυνατό να απολυθούν.

» Από την άλλη όμως πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και πρέπει να το αντιληφθούν και εκείνοι ότι κάτι θα χάσουν. Όπως όλοι χάσαμε κάτι αυτήν την περίοδο για λόγους οι οποίοι σας είναι γνωστοί, και αυτοί θα χάσουν κάτι από αυτά τα οποία θεωρούν κεκτημένα» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...