Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Φ. Κουβέλης: Να πρωτοστατήσουμε στους αγώνες για διαφορετικές πολιτικές

Προσκλητήριο, σε όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για διαφορετικές πολιτικές, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
Κατά την πρώτη δημόσια συγκέντρωση του νέου κόμματος, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την παρουσία του ΔΝΤ και τα αποσαθρωμένα, όπως τα χαρακτήρισε, εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλουν καινούργια καθήκοντα για τη σύγχρονη Αριστερά. Όπως ανέφερε, το κόμμα του θέλει να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα, να πρωτοστατήσει στους αγώνες για διαφορετικές πολιτικές και να αλλάξει ριζικά τα κυβερνητικά μέτρα.
Τόνισε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται μια Αριστερά που δεν κάνει καμιά παραχώρηση, «ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό, ούτε στον μυωπικό αριστερισμό» και, όπως επισήμανε, δεν θεωρεί άκριτα ως δίκαιο αίτημα την υπεράσπιση κάθε κεκτημένου και δεν χαϊδεύει συντεχνίες στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε βίαιη προσαρμογή στα καθεστώτα συνταξιοδότησης και ότι άνοιξε το δρόμο για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που, όπως ανέφερε, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και αποδυναμώνουν τις συλλογικές διεκδικήσεις. «Τώρα οι υπεύθυνοι, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα να υποστεί εκβιασμούς και εξευτελισμούς, στα μέτρα του μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ, στην ύφεση, την απογοήτευση, προσπαθούν να μεταμφιεστούν» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κολλημένη στον τοίχο υπογράφει επ' ονόματι του λαού μέτρα και δεσμεύσεις».
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε επίσης ότι η Δημοκρατική Αριστερά θέλει να διαμορφώσει τη διέξοδο από την κρίση μαζί με τις ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας, της δημιουργίας, της επιστήμης και με τους πολίτες που αγωνιούν.
Καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα ξεκινήσει οργανωμένη συζήτηση στην κοινωνία με ειλικρίνεια και χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα, ενώ επανέλαβε ότι επιδίωξη του νέου κόμματος στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι η ισχυρή συμμετοχή στους δήμους και τις περιφέρειες, μέσα από φερέγγυους συνδυασμούς και πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...