Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά για το Μνημόνιο

Επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για το θέμα του Μνημονίου εξαπολύει στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι το Μνημόνιο είναι το μνημόσυνο της πολιτικής που ακολούθησε η ΝΔ και υπογραμμίζει: «Το στοίχημα είναι να γυρίζει η Ελλάδα σελίδα και δεν βλέπω τη ΝΔ διατεθειμένη να βοηθήσει».

Ο Γ.Παπανδρέου κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή ότι κινήθηκε επί πέντε χρόνια μεταξύ Ραφήνας και Μαξίμου, αδιαφορώντας για τη διεθνή εικόνα της χώρας και την Οικονομία.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι στρέφεται «εναντίον των εργαζομένων, της κοινωνίας, της ίδιας της χώρας». Σημειώνει, δε: «Κατανοώ τη διάθεσή τους να γίνει επανάσταση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά όχι και να το πληρώσει ο λαός και η πατρίδα μας».

Στην κριτική της Αριστεράς ότι είναι πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης, ο κ. Παπανδρέου απαντά: «Όσοι κάνουν εύκολη κριτική από τα τηλεπαράθυρα και τα σαλόνια δεν έχουν καταλάβει τι πέρασε η Ελλάδα και πόσο δύσκολη είναι ακόμη η θέση μας. Θεώρησα πατριωτικό μου καθήκον να σώσω τη χώρα και όχι να αποδεχθώ αμαχητί τη χρεοκοπία της».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβέρνηση, με αφορμή την έλλειψη συντονισμού και ορισμένα κρούσματα αντιπαραθέσεων, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «όλοι οι υπουργοί αξιολογούνται καθημερινά, αλλά οι ανασχηματισμοί δεν γίνονται κατά παραγγελία».

Ερωτηθείς για την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την ίδρυση νέων σχηματισμών, που απειλούν τη συνοχή και των κομμάτων εξουσίας, ο Γ.Παπανδρέου υπογραμμίζει: «Δεν ενδιαφέρομαι και δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για τις τύχες του δικομματισμού...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...