Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

«Forum για την Ελλάδα» ίδρυσε η Μπακογιάννη


Τη δημιουργία του «Forum για την Ελλάδα», μια «ομάδα σκέψης»-πρόπλασμα για την ίδρυση νέου κόμματος, ανακοίνωσε σήμερα με μήνυμά της στην προσωπική της ιστοσελίδα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανεξάρτητη βουλευτής υπερασπίζεται την απόφασή της να υπερψηφίσει το μνημόνιο στήριξης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις και διαλύει την ενότητα της χώρας, ενώ στρέφει τα βέλη της και κατά της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία -όπως λέει- επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας.

Με μια συνολική πολιτική παρέμβαση, η κ. Μπακογιάννη απευθύνει πρόσκληση στους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στη δημιουργία του «Forum».

Στο μήνυμά της, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι δύο μήνες μετά την ψήφιση του πακέτου στήριξης «η Ελλάδα πορεύεται χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό, χωρίς προοπτική», αφού «καθυστερήσεις, αναποτελεσματικότητα, αλληλοκατηγορίες, καταστροφολογία υπονομεύουν τη σκληρή προσπάθεια της επιβίωσης και ταυτόχρονα της αναγέννησης μας».

«Η πολύπλευρη κρίση της οικονομίας, της πολιτικής, των αξιών καταρρίπτει όλα τα μέχρι σήμερα αποδεκτά δεδομένα, όλες τις σταθερές στις οποίες βασίσθηκε η ζωή μας τα τελευταία 30 χρόνια» σημειώνει, καλώντας τους πολίτες να μην αφήσουν τα προβλήματα να τους καθηλώσουν.

«Λύσεις υπάρχουν. Αυτές τις λύσεις πρέπει να τις δημιουργήσουμε μαζί, μέσα από διαδικασίες σύνθεσης, μέσα από παρεμβάσεις ρήξης με όλα όσα μας έφεραν εδώ, μέσα από νέες ιδέες και απλή λογική» αναφέρει και, υπερασπιζόμενη την απόφασή της να υπερψηφίσει το μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι «δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία».

Ωστόσο, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις» και αδυνατεί να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες αλλαγές.

«Η πλειοψηφία των υπουργών ταλαντεύεται μεταξύ αναποτελεσματικότητας και άρνησης της πραγματικότητας. Ο κρατικός μηχανισμός είναι ημιπαράλυτος, χωρίς κατεύθυνση. Τα αναγκαία μέτρα δεν προχωρούν και ακόμα χειρότερα προχωρούν εικονικά. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν. Η ανεργία γιγαντώνεται» επισημαίνει, προσθέτοντας:

«Εγκλωβισμένο στις αντιφάσεις και στο λαϊκίστικο παρελθόν του, το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά κόβοντας συντάξεις και παγώνοντας μισθούς αντί να αντιμετωπίσει δραστικά το έλλειμμα του ΟΣΕ, να μειώσει τον αριθμό των δημοσιών υπαλλήλων, να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα, να πυροδοτήσει την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ διαλύουν την ενότητα της χώρας, «τώρα που τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».

1 σχόλιο:

  1. Ανέκδοτο.. Μάλλον, φόρουμ για τις ΗΠΑ θα έπρεπε να το ονομάσει.. Τι άλλο θα ακούσουμε; Η Μπακογιάννη για την Ελλάδα! Τουλάχιστον, γελοίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...