Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Μελέτη για την εμπλοκή Siemens σε δημόσια έργα προανήγγειλε ο Δ. Ρέππας

Την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για τις περιπτώσεις που αφορούν έργα του δημοσίου στα οποία εμπλέκεται ως ανάδοχος η εταιρία Siemens θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η Επιτροπή Μεγάλων Εργων.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει ταξινόμηση όλων των υποθέσεων βάσει ορισμένων κριτηρίων, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.
Τόνισε επίσης ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν στο πλαίσιο μιας δικαιοκρατούμενης πολιτείας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η δράση μιας τέτοιας επιχείρησης η οποία – όπως είπε- αναμφίβολα έχει προκαλέσει βλάβη στο δημόσιο συμφέρον και την εικόνα της χώρας δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με το ανάλογο τίμημα. Οι αποφάσεις μας, συμπλήρωσε, θα κινηθούν με βάση αυτά που προβλέπει ο νόμος και το δημόσιο συμφέρον.
Επισήμανε επίσης ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα έργα που καταρτίζει το υπουργείο, θα προβλέπονται ποινές και κυρώσεις αν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι ένας ανάδοχος χρησιμοποίησε άνομα μέσα για να κερδίσει ένα έργο.
Τη συνεδρίαση της επιτροπής απασχόλησε ακόμη το θέμα των σκουπιδιών, για το οποίο ο κ. Ρέππας είπε ότι περιμένει τις πρωτοβουλίες του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων.
Παράλληλα αποφασίστηκε να προχωρήσει η καθιέρωση των ηλεκτρονικών διοδίων ούτως ώστε μέσα σε δυόμισι χρόνια τα δύο τρίτα των δρόμων της χώρας να έχουν ηλεκτρονικά διόδια, τα οποία – όπως τονίστηκε -είναι πολύ δικαιότερα για τους οδηγούς.
Στο μέτωπο της οδικής ασφάλειας, αποφασίστηκε να προχωρήσει η κατάρτιση μητρώων για τους δρόμους, τις γέφυρες, τις σήραγγες και τις περιοχές με κατολισθήσεις ώστε να διευκολύνονται οι υπηρεσίες αλλά και οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...