Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Ξυνίδης: «Οποιος θέλει εκλογές ας τις ζητήσει»


Αποσυνδέει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων με το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης.

Και ρίχνει το γάντι στην αντιπολίτευση λέγοντας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ελευθεροτυπία»: «Οποιος θέλει εκλογές ας τις ζητήσει». Παράλληλα εκφράζει επί της ουσίας την επιθυμία του να παραμείνει στη θέση του γραμματέα του Κινήματος, απαντώντας στις φήμες που τον θέλουν να μετακινείται στο κυβερνητικό σχήμα σ' έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Απαντά δε απαξιωτικά στη Ν.Δ., που τον εμπλέκει στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, πως «η επικοινωνιακή πολιτική της εποχής Ρουσόπουλου έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Ξυνίδη είναι η ακόλουθη:

Σε μια από τις πρώτες σας συνεντεύξεις ως γραμματέας (Κ.Ε. 1/11/2009) δηλώνατε ότι επιθυμείτε ένα κόμμα που θα ελέγχει την κυβέρνηση ως προς τη συνέπειά της με τις αρχές, τις δεσμεύσεις και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, μετά τη λήψη των επώδυνων μέτρων, θεωρείτε ότι η κυβέρνηση παραμένει συνεπής με την ιδεολογία και τις δεσμεύσεις του Κινήματος;

«Στην εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, της αμφισβήτησης του μοντέλου ανάπτυξης, στην εποχή που διαψεύστηκαν οι ειδικοί της οικονομίας, που κραταιές οικονομικές δυνάμεις ακολουθούν αμυντικές πολιτικές και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, που η παγκόσμια κοινότητα δημιουργεί πρωτόγνωρους μηχανισμούς άμυνας και υιοθετεί διαδικασίες πρωτοφανείς για να αντισταθεί σε ένα παιχνίδι παγκόσμιας κερδοσκοπίας αλλά και εξουσίασης των πάντων, μια χώρα σαν την Ελλάδα, απαξιωμένη και εξουθενωμένη από την φαυλότητα των τελευταίων ετών και τις διαχρονικές της στρεβλώσεις, αντιστάθηκε να γίνει βορά, η εύκολη λεία, ο πρώτος διαρρηγμένος κρίκος στην αλυσίδας της παγκόσμιας οικονομίας. Για να επιτευχθεί αυτό, κάποιοι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις, αμφισβητήθηκαν και πόνεσαν, κυρίως από την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών. Κάποιοι άλλοι αφέθηκαν στο θρόνο του αριστερίστικου βερμπαλισμού, δήθεν ήσυχοι με τη συνείδησή τους, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μόνο οφέλη συνειδησιακά και πολιτικά θα αποκόμιζαν. Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα πατριωτικό. Η σωτηρία της πατρίδας είναι πάντα η πρώτη του προτεραιότητα. Κάποτε οι εχθροί είχαν στα χέρια τους όπλα. Σήμερα κρατούν CDS».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...