Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Ανατροπές και αλλαγές από τον Σεπτέμβρη

Ανατροπές και αλλαγές κυοφορεί ο Αύγουστος, καθώς μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ληφθούν σοβαρές κυβερνητικές αποφάσεις για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη. 
Όπως επισημαίνει «Το Βήμα της Κυριακής», η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο για τη χώρα, το οποίο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στις 3 Σεπτεμβρίου, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να μην περιοριστεί σε μία τυπική παράθεση μέτρων, αλλά να δώσει το στίγμα ενός συνολικού σχεδίου για την προοπτική της χώρας και να καθορίσει τους στόχους, στους οποίους αποσκοπούν οι προσπάθειες και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο της πρότασης για το κοινωνικό κράτος θα βρεθούν 
τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς εκτιμάται, ότι ποσό περίπου 2,5 δισ. ευρώ χορηγείται «χωρίς κριτήρια». Η κυβερνητική πρόταση θα αποσκοπεί στην θέσπιση ενός μεικτού συστήματος, το οποίο θα προβλέπει την παροχή επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια

Η κυβερνητική πρόταση για την ανάπτυξη θα περιλαμβάνει  ένα σχέδιο συνολικής αναδιάρθρωσης της χώρας, με τη
δημιουργία ενός διαφορετικού πρότυπου παραγωγικότητας και ανάδειξης της επιχειρηματικότητας.
Θα αποβλέπει επίσης στον συντονισμό πολλών υπουργείων με στόχο την προώθηση της αποκέντρωσης και την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών, ώστε να μπουν οι βάσεις για την πράσινη ανάπτυξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...