Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Η Ντόρα πάει... Συγγρού

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/photonews/2009/08/20/24979_normal.jpg
Στον ίδιο δρόμο με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά κινείται η ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Οχι, δεν υιοθετεί τις απόψεις του, αλλά γίνονται... γείτονες. Δεν θα μένουν στο ίδιο κτίριο, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο έτερος ένοικος της Δεξιάς, επιμένει ότι όλοι στην ίδια δεξιά- ή κεντροδεξιά, αν προτιμάτε- πολυκατοικία βρίσκονται. Απλά, η κυρία Μπακογιάννη θα είναι στην αρχή της λεωφ. Συγγρού, κοντά στο κτίριο του Φιξ, και ο κ. Σαμαράς στο άλλο άκρο, κοντά στον Ιππόδρομο.Oι πιθανότητες για να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον είναι ελάχιστες, ακόμη και να το ήθελαν τα επιτελεία τους. Εξάλλου η απόσταση είναι μεγάλη, όμως η σύγχυση θα δημιουργείται: «Κύκλοι της Συγγρού αναφέρουν...» θα είναι η επωδός των συνεργατών της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ οι επιτελείς της ΝΔ τι θα λένε; Ως τώρα, τα τελευταία 33 χρόνια, κυριαρχούσε στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία η περίφημη φράση: «Κύκλοι της Ρηγίλλης σημειώνουν...». Ανεξάρτητα από τη χιουμοριστική πλευρά της υπόθεσης, η κυρία Μπακογιάννη προχωρεί στη δημιουργία του κόμματος, μέσω της ενοικίασης κτιρίου για το «Φόρουμ για την Ελλάδα».Η κυρία Μπακογιάννη κινείται με έντονους ρυθμούς στον πολιτικό σχεδιασμό της και επέλεξε να βρει κτίριο για να στεγάσει το Φόρουμ στη λεωφ. Συγγρού, αρ. 47-49, σε ένα κτίριο που βρίσκεται πολύ κοντά στο πολιτικό γραφείο της, στην αρχή του πεζόδρομου της Διον. Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο, περίπου 500 τ.μ., το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί με τα νέα υπερσύγχρονα γραφεία 5.000 τ.μ. όπου η ΝΔ θα μετεγκατασταθεί πιθανότατα προς τα μέσα Σεπτεμβρίου.Στο κτίριο που νοίκιασε η κυρία Μπακογιάννη γίνονται πυρετώδεις εργασίες, προκειμένου να μπορέσει να εγκατασταθεί εκεί το Φόρουμ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σε αυτόν τον χώρο αναμένεται να στεγαστούν και οι υπηρεσίες του νέου κόμματος της πρώην υπουργού Εξωτερικών, μόλις θα ανακοινωθεί η ίδρυσή του, και δεν πρόκειται να αναζητήσει νέα γραφεία, παρά τα όσα άφηναν να διαρρεύσουν διάφοροι τις τελευταίες εβδομάδες, ότι έχει βρει χώρο κοντά στο Πεδίον του Αρεως (λεωφ. Αλεξάνδρας και Πατησίων).Η κίνηση της κυρίας Μπακογιάνννη να νοικιάσει γραφεία, αρχικά για το Φόρουμ, είναι μια σαφής ένδειξη ότι προχωρεί και στη δημιουργία του κόμματος. Το είπε και η ίδια με έμφαση στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας προ ημερών με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές στη Ρωσία. «Ετοιμάζω κόμμα ολοταχώς» του επεσήμανε.Η πρώην υπουργός, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα και δεν πήγε διακοπές, λόγω της εγκυμοσύνης της κόρης της Αλεξίας, είναι σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη από όλη την επικράτεια, επιχειρώντας να διερευνήσει προθέσεις και να εξασφαλίσει τη στήριξή τους. Η ίδια εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένη από την απήχηση που έχει το «Φόρουμ για την Ελλάδα» και είναι αρκετά αισιόδοξη, καθώς διαπιστώνει, όπως λένε και οι συνεργάτες της, ότι αυξάνονται οι συνοδοιπόροι της.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στο επιτελείο της κυρίας Μπακογιάννη για τον χρόνο που πρέπει να ιδρυθεί το κόμμα της,αφού πολλοί συνομιλητές της πιστεύουν πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μην αργήσει άλλο.Η ίδια έχει πειστεί ότι δεν πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις και ως εκ τούτου εγκαταλείφθηκαν εισηγήσεις για την εμφάνιση του κόμματος στις αρχές του φθινοπώρου.Ετσι το χρονικό σημείο ίδρυσης του νέου κόμματος οριοθετείται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές,προς το τέλος του έτους,και στην ακραία επιλογή τις πρώτες ημέρες του 2011.Το τελευταίο διάστημα έχει συνεχείς επαφές με στελέχη από όλη την επικράτεια, από τα οποία ζητεί να πλαισιώσουν το νέο κόμμα που θα έχει τη δομή των ευρωπαϊκών κομμάτων. Στόχος της,όπως λέει,είναι να εκφράσει τους κεντρώους ψηφοφόρους της παράταξης και θα επιχειρήσει να κερδίσει μεγάλο ποσοστό από το περίπου 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους που έχασε η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές.«Η ΝΔ μεταλλάχθηκε...» είναι η σταθερή άποψή της,ενώ πιστεύει ότι έχει πεδίο να δράσει και δεν συζητεί ιδιαίτερα τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Βασικός στόχος της παραμένει η αξιοποίηση στελεχών χωρίς προηγούμενη εμπλοκή στα κομματικά δρώμενα.Παράλληλα σκοπεύει να αναδείξει νέα πρόσωπα,όσο και αν κατανοεί ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο.Μερικά νέα πρόσωπα θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις για να αναδειχθούν θέσεις και προτάσεις του Φόρουμ. Νέα πρόσωπα επιθυμεί να την ακολουθήσουν - όσα και αν είναι αυτά- και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

Η κυρία Μπακογιάννη παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις του κ.Σαμαρά ειδικά για τα χρίσματα που δίνει σε στελέχη τα οποία την είχαν στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές.Παραμένει ψύχραιμη και δεν θεωρεί ότι αποδυναμώνεται από αυτές τις κινήσεις,αφού πιστεύει πως οι επιλογές του κ.Σαμαρά υπαγορεύονται από την αδυναμία εξεύρεσης ικανών στελεχών από την ομάδα των υποστηρικτών του.Γι΄ αυτό τονίζει πως αναδεικνύεται το πρόβλημα ηγεσίας στη ΝΔ, αφού αναγκάστηκε,όπως υποστηρίζει σε συνομιλητές της,να στηρίξει πρόσωπα που ήταν μαζί της,κυρίως λόγω των δημοσκοπήσεων.Παράλληλα επιμένει να κατηγορεί τον κ.Σαμαρά ότι όλα αυτά τα στελέχη ο ίδιος και οι υποστηρικτές του τα κατηγορούσαν πως ήταν «βιλαέτια,κλειστά συστήματα και μηχανισμοί».«Τώρα όλοι αυτοί έγιναν άξιοι;» είναι το ερώτημα που θέτει σε πολιτικούς φίλους της.Επιμένει ότι δεν θα κινηθεί συμπλεγματικά στις εκλογές και θα αποφασίσει ποιους θα στηρίξει αυστηρά με αυτοδιοικητικά κριτήρια.Αναγνωρίζουν όμως στο επιτελείο της ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠαΣοΚ,για διαφορετικούς λόγους,και γι΄ αυτό ετοιμάζει την άμυνά της.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...