Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Με το βλέμμα στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ


Κλειδί για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις και στον χώρο της αριστεράς αποτελεί η μάχη στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας καθώς συνεχίζονται -εν μέσω θέρους- οι συζητήσεις με πρόσωπα που κινούνται στα «αριστερά» του ΠΑΣΟΚ.

Η άρνηση της Σοφίας Σακοράφα να ηγηθεί του σχήματος στην Περιφέρεια Αττικής μπορεί να δυσκολεύει την Κουμουνδούρου, ωστόσο συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις συζητήσεις με στόχο να εκφραστεί και ο σοσιαλιστικός χώρος.

Η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Σακοράφα δήλωσε χθες -στην «Ελευθεροτυπία»- ότι δεν είναι στις προθέσεις τις να είναι υποψήφια στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι «η κοινή δράση και η ανάπτυξη ενός κινήματος που θα δημιουργήσει στέρεες προϋποθέσεις εκλογικών συμμαχιών».

Ενδεικτικό των προθέσεων της Κουμουνδούρου είναι και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από τα Χανιά ότι «παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό, τις διεργασίες στον σοσιαλιστικό χώρο, οι οποίες θα αναδείξουν και τα πρόσωπα που θα μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνάντηση αριστεράς και σοσιαλιστικού χώρου, η συνάντηση της νέας δεκαετίας, θα βάλει το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών τις βάσεις για έναν νέο πολιτικό χάρτη».

Το σκηνικό πάντως περιπλέκεται καθώς στενοί συνεργάτες του κ. Αλαβάνου έλεγαν προχθές «ναι» στη Σοφία Σακοράφα προσθέτοντας ωστόσο, ότι «αν δεν είναι υποψήφια αλλάζουν πράγματα». Κεντρικό στέλεχος του ΣΥΝ που παρακολουθεί τις διεργασίες υποστήριξε ότι «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο» επαναλαμβάνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει στο πολιτικό πλαίσιο για την περιφέρεια Αττικής».

Θολό παραμένει το τοπίο και στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας. Στον Δήμο Αθήνας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούγεται το όνομα του δημάρχου Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη, καθώς και η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Καρδαρά για τον Δήμο Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη γίνεται προσπάθεια να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο που θα συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις -Οικολόγοι Πράσινοι και σοσιαλιστές- γνωστή ως «Κίνηση των 12», χωρίς ωστόσο να υπάρχει κατάληξη για το όνομα του επικεφαλής. Πάντως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες στις περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...