Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Σαμαράς: «Θετική η ΝΔ στην προσέγγιση με το Ισραήλ»

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς
Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα διμερή και κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα, ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι «καλύψαμε θέματα διμερούς συνεργασίας στο εμπόριο, τον τουρισμό, την οικονομία στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Ιδιαίτερα σημαντικό για μας είναι το θέμα της συνεργασίας για τον τουρισμό. Επίσης, μιλήσαμε για τα μεγάλα ζητήματα ασφάλειας της περιοχής, για το Κυπριακό και τη Μέση Ανατολή.
Συζητήσαμε την ανάγκη ύπαρξης και τη διασφάλιση του Παλαιστινιακού κράτους, αλλά και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».
Η ΝΔ είναι θετική στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, ωστόσο επισημαίνει ότι χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και σωστή ισορροπία με τον αραβικό κόσμο, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καλή παραδοσιακή σχέση της Ελλάδας με τους Άραβες.  Θεωρεί ακόμη ότι η ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, κυρίως στον τουρισμό αλλά και την οικονομία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την εξέλιξη των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ και από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Είπε, ακόμη, ότι συζητήθηκαν θέματα οικονομίας σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, για το θέμα της επιστημονικής έρευνας, που έθεσε ο πρωθυπουργός. «Θέλω να πω στον κ. Παπανδρέου ότι αν είχαμε μυαλό εδώ και 30 χρόνια, δεν θα διώχναμε στο εξωτερικό το πολύ πλούσιο δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων». Απέδωσε την κύρια ευθύνη γι' αυτό στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι στόχευση του προγράμματος της ΝΔ είναι ο επαναπατρισμός των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...