Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Αντιδρούν ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ στην επίσκεψη Νετανιάχου

Flags of Coalition of the Radical Left support...Image via WikipediaΑντιδράσεις σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Αθήνα τη Δευτέρα.
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη, καλώντας και τον ελληνικό λαό να κάνει το ίδιο, καταδικάζοντας «την υποστήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στον επιθετικό - ιμπεριαλιστικό ρόλο του Ισραήλ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής».
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες καθώς, συνεχίζοντας τη πολιτική της ΝΔ, όχι μόνο στηρίζει πολιτικά αλλά αναπτύσσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ με κοινά γυμνάσια, συμφωνίες» προσθέτει στη σχετική του ανακοίνωση.
Καταλήγοντας καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα στις 7:30μμ στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την Ισραηλινή πρεσβεία.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήρισε ανεπιθύμητο στην Ελλάδα τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.
Όπως ανέφερε, η ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Αθήνα μες στον Αύγουστο γεννά εύλογες ανησυχίες, καθώς «το Ισραήλ βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση διπλωματικής απομόνωσης, ιδίως έπειτα από την εγκληματική επίθεση σε διεθνή ύδατα εναντίον των πλοίων της διεθνούς αποστολής που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τη δολοφονία αμάχων που επέβαιναν στα πλοία».
Πρόσθεσε πως «οι ιδιαίτερες σχέσεις που πάει να αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση με μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τρεις γείτονές της (τη Συρία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη), κατέχει εδάφη τους, κατέχει παράνομα πυρηνικά όπλα και απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα (το Ιράν), απειλούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε επικίνδυνες περιπέτειες και να την απομονώσουν διπλωματικά. Ιδιαίτερα οι στρατιωτικές διευκολύνσεις, που ήδη παρέχει προς το Ισραήλ και ενδέχεται να τις διευρύνει, στρέφονται καταφανώς εναντίον άλλων χωρών, με τις οποίες η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να διατηρεί καλές σχέσεις».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...