Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοκρατική Αριστερά: Οι ευθύνες της ΝΔ δεν παραγράφονται

«Οι ευθύνες της ΝΔ για τη σημερινή θέση της χώρας δεν παραγράφονται επειδή απομακρύνθηκε από τη κυβέρνηση. Ούτε οι "αντιμνημονιακοί" ελιγμοί της ηγεσίας της παραπλανούν τους πολίτες για την πολιτική που προτείνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ
Η Δημοκρατική Αριστερά υπογραμμίζει πως «οι όποιες προτάσεις της ΝΔ θα κρίνονται πάντα ως αναξιόπιστες όσο δεν συνδυάζονται με σαφή αποτίμηση των πεπραγμένων των κυβερνήσεων Καραμανλή».
Επικρίνοντας τον κ. Σαμαρά, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν βρήκε μια κουβέντα να πεί για το πελατειακό κράτος της σπατάλης και της διαφθοράς που έστησαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ Απέφυγε την παραμικρή αναφορά στη παραοικονομία και στην ανάγκη δίκαιου καθολικού φορολογικού συστήματος».
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Σαμαράς «αποδεικνύει έτσι ότι η νέα "υπέρβαση" που επιχειρεί είναι στη πραγματικότητα η αναβίωση του ίδιου κράτους και του οικονομικού μοντέλου που οδήγησε τη χώρα στην υπερχρέωση. Και οδηγεί σήμερα στην προκλητική κοινωνική αδικία να ξεχρεώνουν οι μη-έχοντες την ανευθυνότητα και τις σπατάλες πολυτελούς κατανάλωσης των πάσης μορφής προνομιούχων».
«Η κοινωνία έχει ανάγκη μια δημοκρατική εναλλακτική διέξοδο από την οικονομική κρίση δίκαιη με στόχο σύγχρονες αναπτυξιακές προτεραιότητες. Η κυβέρνηση βαρύνεται με την ευθύνη ότι διατηρεί το πελατειακό κράτος και δεν συγκρούεται με με τη παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Οι πολίτες απορρίπτουν όλο και περισσότερο την πολιτική υποκρισία, την απόκρυψη των ευθυνών, τα συνθήματα και τη παραπλάνηση», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...