Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κόντρα ΝΔ - ΛΑΟΣ για το μνημόνιο

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ με αφορμή την παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφορικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο Μνημόνιο.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι το κόμμα του ψήφισε το Μνημόνιο για την σωτηρία της χώρας και υποστήριξε ότι «το ίδιο, άλλωστε, έπραξε και ο κ. Σαμαράς στην Ευρώπη. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και ο κ. Σκυλακάκης και η κα Γιαννάκου, το ίδιο ομολόγησε ότι θα έπραττε και ο κ. Βάρδας, ο επί σειρά ετών συνεργάτης του κ. Σαμαρά».

«Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, ας του πούμε επιτέλους την αλήθεια. Όλοι οι νοήμονες πολίτες συνειδητοποιούν ότι οι ψηφοθηρικές και φαύλες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μας έφτασαν σε αυτή την κατάντια. Έπρεπε να είχαμε κάνει από μόνοι μας πολλά πράγματα από αυτά που μας επιβάλει τώρα το μνημόνιο», πρόσθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την παρέμβαση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος σε δήλωσή του επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ.

«Η σημερινή απολογία του ΛΑΟΣ για τις ψευδείς αναφορές του αρχηγού του, περί δήθεν υπερψήφισης του Μνημονίου από τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ, αναδεικνύει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κ. Καρατζαφέρης», δήλωσε ο κ. Μουρούτης και κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ ότι στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:

«Παρ'Α ότι κάνει ό,τι μπορεί για να το ξεχάσει, του θυμίζουμε ότι ο ίδιος προσωπικά, το κόμμα του και οι βουλευτές του, ψήφισαν το Μνημόνιο στη Βουλή, στηρίζοντας,έτσι ανοιχτά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Μουρούτης και πρόσθεσε:

«Τώρα, αν ο κ. Καρατζαφέρης αισθάνεται την ανάγκη να επικαλείται τον κ. Σκυλακάκη στη σαθρή επιχειρηματολογία του, ένα μόνο καταφέρνει: Να επιβεβαιώνει στην πράξη την ανίερη συμμαχία των προθύμων που προ πολλού έχει εγκατασταθεί στην πράσινη πολυκατοικία, με θυρωρό τον ίδιο».

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ στην παρέμβαση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ εξέδωσε μακρόσκελη ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η ΝΔ «περιήλθε σε επικοινωνιακό αδιέξοδο εξ αιτίας των αλλοπρόσαλλων θέσεων του κ. Σαμαρά» και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στη ΝΔ:

«Είναι αλήθεια ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η υπερψήφιση του οποίου ήταν το προαπαιτούμενο για την δημιουργία του Μνημονίου;» ρωτά, μεταξύ άλλων, ο ΛΑΟΣ .

Ακόμη επικαλείται τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και ρωτά αν είναι αλήθεια ότι ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «δεν καταψηφίστηκε η συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά τα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των εταίρων μας και τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...