Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο η δημόσια συζήτηση για τη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις των περιφερειακών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Στη συζήτηση, όπου συμμετείχαν ως εισηγητές κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της ευρωπαϊκής Κοινωνίας των Πολιτών σε θέματα διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η διαφάνεια και να προχωρήσουν οι βελτιώσεις που προτείνονται στην Έκθεση Τρεμόπουλου.

«Οραματιζόμαστε μια πράσινη Ευρώπη, με ευημερία και αλληλεγγύη για όλους.Χρειαζόμαστε αλλαγή των πολιτικών αλλά και διαφάνεια παντού. Είναι θετικό ότι και στελέχη της Κομισιόν έχουν εντοπίσει τα οφέλη από την εφαρμογή των κανόνων που προτείναμε στην Έκθεση για τη Διαφάνεια, καθώς μπορούν να προσφέρουν στην ενδυνάμωση της θεσμικής οργάνωσης, τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων και στην ανάπτυξη των εργαλείων που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα λάθη και τις απάτες και να ενισχύσουμε τις δυνατότητες ορθής διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων», τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...