Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση Γιούνκερ «δείχνει» τον Γ.Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τα περί «διεφθαρμένης χώρας» που του είχε εξομολογηθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, εφημερίδες δημοσιεύουν διευκρινιστική ανακοίνωση εκπροσώπου του επικεφαλής του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία με πρώην πρωθυπουργό, αλλά στην δημόσια δήλωση του Γ.Παπανδρέου ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο και την Ελευθεροτυπία, σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Γκι Σούλερ, επισημαίνει: «Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Times, στο οποίο φιλοξενούνταν το Σάββατο οι ακριβείς δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σημειωνόταν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είχε πει: «Δεν μπορούσα να αποκαλύψω τα όσα γνώριζα (για την ελληνική οικονομία). Ήξερα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει: "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα". Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε φερθεί τελείως διαφορετικά ξεκινώντας πριν από δεκαετίες».

Οι δηλώσεις Γιούνκερ έχουν δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στην Φρανκφούρτη, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ να δηλώνει έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιούνκερ, όσο και στην Ελλάδα, με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ.Καραμανλή και Κ.Σημίτη να αρνούνται ότι έχουν κάνει εκείνοι τέτοιου είδους δηλώσεις και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να «φωτογραφίζει» τον Κ.Καραμανλή.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5 η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι κακώς ερμηνεύεται πως τα περί «διεφθαρμένης χώρας» μπορεί να τα έχει πει ο Κ.Καραμανλής, ενώ αναφερόμενη στον Γ.Παπανδρέου τόνισε: «Το έκανε τούμπανο. Μου προκαλούσε σοκ. Υπάρχει και ένα όριο στο αυτομαστίγωμα και στο πόσο μπορείς να ξεφτιλίσεις την χώρα σου. Με ενοχλεί ότι ένας πρωθυπουργός μιλά έτσι για την χώρα του».

Επιπλέον, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ Θ.Καράογλου χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο πρόσωπο του Κ.Καραμανλή άδικες και εξέφρασε την άποψη ότι είναι ένας ενεργός πολιτικός που θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...