Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Εκβιαστικό και ψεύτικο το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία» λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να «εκβιάσει» και να «εξαπατήσει και πάλι» τον ελληνικό λαό με το ψεύτικο δίλημμα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία», δήλωσε ο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τάσου Κουράκη.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται σε πανικό, βλέποντας τους υποψήφιους που στηρίζουν να καταρρέουν, και, από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, διότι εκτός από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, είναι εναντίον του Μνημονίου, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα το εφαρμόσει.

Το Μνημόνιο δεν είναι για τη σωτηρία της χώρας, αλλά, αντιθέτως, την οδηγεί στη χρεοκοπία, επισήμανε και πρόσθεσε: «Στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας το Μνημόνιο έχει ταυτιστεί με τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση, αλλά και την ηθική νομιμοποίηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ετοιμάζεται να «εκβιάσει» και να «εξαπατήσει και πάλι» τον ελληνικό λαό και σημείωσε: «Μπροστά στην κατάρρευση όλων των επιχειρημάτων ο πρωθυπουργός επιστρατεύει ψεύτικα διλήμματα. Μετά το δίλημμα ‘Μνημόνιο ή χρεοκοπία’, που μας οδήγησε στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας, τώρα επιστρατεύει το δίλημμα ‘Σγουρό ή χρεοκοπία’, στην Αττική, ‘Μπόλαρη ή εκλογές’, στην Κεντρική Μακεδονία».

«Είναι αστείο, αλλά συνάμα και τραγικό να υποτιμά τόσο τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Και είναι αστείο και τραγικό διότι δεν υπάρχει αντικείμενο εκβιασμού. Και δεν υπάρχει αντικείμενο εκβιασμού διότι ο κόσμος έχει ήδη χάσει αυτά που τον απειλούν ότι θα χάσει, αν δεν στηρίξει τους κυβερνητικούς υποψηφίους. Ποιον εκβιάζει ο κ. Παπανδρέου; Εκβιάζει τους άνεργους, που έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους; Τους επαγγελματίες, που βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους; Τους νέους ανθρώπους, που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν πια τη χώρα; Ποιους εκβιάζει ο κ. Παπανδρέου; Μονάχα τους βουλευτές του μπορεί να εκβιάσει» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμα για «σχέδιο Μαυρογιαλούρος» και παρατήρησε: «Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αφού κατέρρευσε η γραμμή, η στρατηγική της αποπολιτικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών, μια γραμμή την οποία με σθένος υποστήριξαν και ορισμένοι, είτε εκ δεξιών είτε εξ αριστερών, που συντάσσονται σε αυτές τις εκλογές με την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και μας είπαν ότι δεν ψηφίζουμε για το μέλλον της χώρας, αλλά για δημάρχους μόνο, ανεξάρτητα από το Μνημόνιο, τώρα επιστρατεύουν και ο σχέδιο ‘Μαυρογιαλούρος’.

»Ποιο είναι το σχέδιο ‘Μαυρογιαλούρος’; Ο κ. Παπανδρέου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει ότι θα βρει και θα δώσει περίπου 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν εξηγεί, αν θα δίνει τα 100 έξω από τα εκλογικά τμήματα, πριν προσέλθουν στην κάλπη, και τα άλλα 100, αφού εξέλθουν από την κάλπη. Τα κάνει, όμως, χειρότερα γιατί απευθύνεται σε αυτούς, που τους έκοψε τη 13η και 14η σύνταξη και τώρα τους δίνει, ως ελεημοσύνη, το 1/10 από αυτά που τους έκοψε».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «διακαναλικό μονόλογο» τη διακαναλική συνέντευξη που θα δώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι με αυτό τον τρόπο «φυγομαχεί» έχοντας την «προκλητική εύνοια» των μεγάλων ΜΜΕ. Ζήτησε να διοργανωθεί τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και να δοθεί η ίδια δυνατότητα της διακαναλικής συνέντευξης και στα υπόλοιπα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...