Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Αντιδράσεις για την ακύρωση των προστίμων σε Vodafone-Ericsson

The former Building of Arsakeio (Αρσάκειο) sch...Image via WikipediaΈντονες αντιδράσεις πυροδότησε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας να ακυρώσει τα πρόστιμα ύψους 76 εκατ. και 7,3 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στις εταιρείες Vodafone και Ericssonαντίστοιχα, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Το ζήτημα έθεσε στην στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση που αποδυναμώνει τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών και συνιστά μείζον θεσμικό ζήτημα».

Η απόφαση ελήφθη με την αιτιολογία ότι η ΑΔΑΕ δεν πήρε τις αποφάσεις της σε δημόσια συνεδρίαση, κάτι που κατά τον κ. Παπαϊωάννου ορθά έγινε για να αποφευχθούν πιέσεις από συμφέροντα.

«Το σύστημα κατόρθωσε να τινάξει στον αέρα ένα τεράστιο έργο σε αντίθεση με όλη την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί ανακοινώνεται μόλις σήμερα η απόφαση όταν έχει ληφθεί ενάμιση χρόνο πριν, ενώ τόνισε ότι «πολλά από τα εκατομμύρια αυτά πήγαν σε όσους έχουν την αρμοδιότητα να αποκαλύπτουν, οι οποίοι βεβαίως πώς θα αποκάλυπταν με μπουκωμένο στόμα».

Παρεμβαίνοντας ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά συμπλήρωσε ότι «η Αρχή μπορεί να συνέλθει εκ νέου και να πάρει την ίδια απόφαση», θέση με την οποία συμφώνησε και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: «Η ΑΔΑΕ έβγαλε πολύ σύντομα πόρισμα γιατί το ήθελε, ενώ δεν το ήθελε η Δικαιοσύνη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...