Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Στο 4,3% η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Στο 4,3% διαμορφώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σύμφωνα με τηλεφωνική πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για το "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" η οποία παράλληλα «αφήνει» τη Ντόρα Μπακογιάννη με 2,4% εκτός Βουλής.

Με το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να παραμένει χωρίς ουσιώδεις μεταβολές, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,4% ενώ η Nέα Δημοκρατία κάνει «άλμα» δύο μονάδων (σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της RASS) και συγκεντρώνει 23,1%.

Στα ίδια επίπεδα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,2%, αποδυναμωμένος κάπως ο ΛΑΟΣ με 4,1% ενώ οριακά «μπαίνουν» στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 3,1% και 3% αντίστοιχα.

Εκτός Βουλής, αντίθετα μένει η Δημοκρατική Αριστερά με 2,2% αλλά και το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει μόλις το 2,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα, που διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 2.003 ατόμων, η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,9%.

«Πάμε για χρεωκοπία»

Στο ερώτημα για τις μελλοντικές εξελίξεις και «τι πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης», το 53,3% των πολιτών θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεωκοπία, ενώ το 39,9% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από τη κρίση.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα είναι ικανότερο να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 64,8% απαντά ο "Κανένας", ενώ 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι οι θυσίες που έχουν κάνει μετά από1 4 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πιάσει τόπο.

Μοιρασμένη, τέλος, δείχνει να είναι η κοινή γνώμη στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα με μια οριακή πλειοψηφία της τάξεως του 54,1% να εκφράζεται θετικά και το 44,9% αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...