Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ "Πράξη ευθύνης " η παραπομπή των 5 για το Βατοπέδι

Άρχισε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για παραπομπή ή όχι στο ειδικό δικαστήριο των πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της προανακριτικής Δημήτρης Τσιρώνης τόνισε ότι η παραπομπή δεν είναι πράξη αντεκδίκησης αλλά ευθύνης και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να μην καλύψουν αξιόποινες πράξεις για χάρη της κομματικής αλληλεγγύης.

Επίσης, προανήγγειλε ότι οι αναμενόμενες εκτιμήσεις των ακινήτων που ζήτησε η επιτροπή θα φέρουν στο φως ένα τεράστιο σκάνδαλο υποεκτίμησης των ακινήτων και υποστήριξε ότι σε κάθε περίπτωση η ζημία ανέρχεται τουλάχιστον στο ύψος των εκτιμήσεων του Σώματος ορκωτών εκτιμητών δηλαδή στα 110 εκατομμύρια ευρώ .

Αναμένεται να τοποθετηθούν οι κύριοι Βουλγαράκης, Δούκας, Κοντός και Μπασιάκος

Επιστολή στην επιτροπή απέστειλε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, στην οποία αναφέρει ότι επί δυο χρόνια αποτύπωσε τα αληθινά γεγονότα, δεν έχει να προσθέσει τίποτα, και περιμένει την ανεπηρέαστη από πολιτικές σκοπιμότητες κρίση της Βουλής.

Σε παρέμβασή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε να κληθούν οι δυο συνταγματολόγοι της Βουλής, Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος και να διευκρινίσουν αυτά που γράφουν στα συγγράμματα τους πως μόνο η Βουλή αποφαίνεται για την παραγραφή ή όχι των αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...