Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Στην ίδρυση του κόμματος Μπακογιάννη στραμμένη η προσοχή της Ρηγίλλης

Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί από τη Ρηγίλλης βουλευτές της ΝΔ και περιφερειακά κομματικά στελέχη εν αναμονή της ίδρυσης του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη το πρωί της Κυριακής στο θέατρο Μπάντμιντον.

Την ίδια στιγμή, με τα νεύρα της ηγεσίας της ΝΔ παίζει ο βουλευτής Φθιώτιδας Αθ. Γιαννόπουλος, στενός πολιτικός φίλος της κ. Μπακογιάννη, που αντίθετα με την κομματική γραμμή τάχθηκε υπέρ των κυβερνητικών συμμαχιών.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος έχει σημάνει «συναγερμός» για τον υπό ίδρυση νέο πολιτικό φορέα, παρά το γεγονός ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί κλίμα αδιαφορίας. Αν και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι το νέο κόμμα «δεν θα περπατήσει», εν τούτοις τις τελευταίες ώρες παρακολουθούνται οι κινήσεις της κ. Μπακογιάννη που γίνονται στο παρασκήνιο.

Κυρίως τίθενται στο μικροσκόπιο οι συναντήσεις που έχει με νυν «γαλάζιους» βουλευτές, όπως ο κ. Γιαννόπουλος, η Έλσα Παπαδημητρίου, αλλά και δυο με τρεις νεότεροι συνάδελφοί τους που εκλέγονται στην περιφέρεια.

Η πλευρά της κ. Μπακογιάννη έχει ξεκαθαρίσει ότι στην εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος δεν θα είναι παρόντες νυν βουλευτές της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν το «παρών» αρκετά περιφερειακά στελέχη με πολυετή παρουσία στη ΝΔ, κυρίως από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από τη Ρηγίλλης δεν εξετάζουν τη λήψη πειθαρχικών μέτρων για τον κ. Γιαννόπουλο, που όλα είναι πιθανά για το πολιτικό του μέλλον. Για την κ. Παπαδημητρίου όλοι πιστεύουν ότι θα προσχωρήσει στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη. «Γιατί να τους διώξουμε; Εξάλλου θα φύγουν μόνοι τους» έλεγαν με οργή «σαμαρικοί» βουλευτές.

Τα «βαφτίσια» της Ντόρας

«Δημοκρατική Συμμαχία» φέρεται να είναι το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αργά χθες το βράδυ το «Δημοκρατική Συμμαχία» κέρδιζε έδαφος στις συσκέψεις που ήταν σε εξέλιξη στο επιτελείο της πρώην υπουργού. Η «κυοφορία» ήταν μια επίπονη διαδικασία για την κ. Μπακογιάννη και άλλα δύο ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν τα εξής: «Δημοκρατική Συνεργασία» και «Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...