Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Επιμήκυνση της αποπληρωμή ζητἀ ο Ευ.Βενιζέλος

Αρχικό βήμα για «διαχειρίσιμη» δημοσιονομική κατάσταση χαρακτηρίζει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, καλώντας να τεθεί το ζήτημα στο τραπέζι «το ταχύτερο δυνατόν».

Κατά την ομιλία του την Κυριακή στην εκδήλωση «Money Show» με θέμα «Το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία «να τεθεί το ταχύτερο επί τάπητος, σε συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ζήτημα επιμήκυνσης της εξόφλησης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ», το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει «αρχικό βήμα για την διαμόρφωση μιας δημοσιονομικής εικόνας η οποία να είναι διαχειρίσιμη, όπως όλοι θέλουμε».

Ο υπουργός αναγνώρισε πως η απόφαση θα καθοριστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό από διεθνείς παράγοντες «στους οποίους πολύ μικρή επιρροή μπορεί να έχει η Ελλάδα», σημειώνοντας πως ως εκ τούτου «έχει πολύ μεγάλη σημασία να κινούμαστε πάντα και αμυντικά, δηλαδή να προετοιμαζόμαστε πάντοτε για κάθε κακό σενάριο και να διαμορφώνουμε την καλύτερη δυνατή θέση για την χώρα μας».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε τους τρεις άξονες, γύρω από τους οποίους κινείται η πολιτική της Κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση. Οι άξονες αυτοί αφορούν στην αυστηρή και συνεπή εφαρμογή του Μνημονίου, στην εφαρμογή πολιτικών για την καλή λειτουργία του κράτους, «με τη μορφή της δημόσιας διοίκησης αλλά και με τη μορφή των εγγυήσεων του κράτους πρόνοιας», και την ολοκλήρωση του σχεδίου εξόδου από την κρίση, «καθώς πρέπει να φωτιστεί το σημείο εξόδου το 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...