Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Βασικά σημεία διακήρυξης Δημοκρατικής Συμμαχίας

http://4.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TOkOBkDwQ7I/AAAAAAABic0/AaR_YeeqES0/s1600/B295CCCDA6ABC3DCEA3D3523C0577F58.jpgΗ ελιά είναι το σύμβολο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» του κόμματος που ανακοίνωσε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση στο θέατρο Badminton, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου. Η κα. Μπακογιάννη επεσήμανε πως «τίποτα δεν είναι δυνατότερο από τη σύμπραξη ελεύθερων ανθρώπων, που τους δένουν κοινά οράματα», υπεραμύνθηκε της στάσης της υπέρ του μνημονίου και τόνισε ότι το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα είναι αποτέλεσμα πολιτικών…
επιλογών και συλλογικής νοοτροπίας. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και λάθος χειρισμούς στη διαπραγμάτευση του δανείου, ενώ άφησε αιχμές και κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, σημείωσε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» δεν είναι ένα ακόμα κόμμα, αλλά ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό κίνημα. Το ιδρυτικό συνέδριο θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο.Η Δημοκρατική Συμμαχία αναπτύσσεται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος, εκεί όπου συγκλίνει πολιτικά η πλειονότητα των Ελλήνων.
Η Δημοκρατική Συμμαχία δημιουργείται από μια διευρυνόμενη συμμαχία πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος.
Οι πολίτες που εκφράζονται μέσα από τη Δημοκρατική Συμμαχία είναι ενεργοί πολίτες σε μια υπεύθυνη και ταυτόχρονα ριζοσπαστική, πολιτική δύναμη.
Η Δημοκρατική Συμμαχία εμπνέεται από τις ιστορικά καταξιωμένες παγκόσμιες πολιτικές αρχές και τα ιδεολογικά ρεύματα του ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του φιλελευθερισμού καθώς και από τις ευρωπαϊκές κοινωνικές κατακτήσεις του 19ου και του 20ου αιώνα.
ΑΞΙΕΣ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ:…

1. Πρωταρχική αξία η ελευθερία.
2. Η ατομική ελευθερία συνοδεύεται από την ατομική ευθύνη.
3. Η ελευθερία, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη είναι έννοιες αδιαίρετες.
4. Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
5. Πιστεύουμε σε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό κράτος.
6. Πιστεύουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη, σε ένα αποτελεσματικό και δίκαιο κοινωνικό κράτος.
7. Δίνουμε τη μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων.
8. Πιστεύουμε ότι πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά.
9. Πιστεύουμε σε μια Παιδεία σύγχρονη και ανταγωνιστική.
10.Πιστεύουμε στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας ως θεμελιώδους και καταλυτικού πυρήνα κοινωνικής οργάνωσης και ως κίνημα των ελεύθερων επιλογών, εξασφαλίζουμε απολύτως ισότιμη μεταχείριση και υποστήριξη και στα άτομα που επιλέγουν έναν άλλο τρόπο ζωής.
11. Πιστεύουμε στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων των Ελλήνων της περιφέρειας και της υπαίθρου.
12. Θεωρούμε τη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της πατρίδας μας..
13.Θεωρούμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας και τον συνεκτικό ιστό του έθνους.
14. Θέλουμε η Ελλάδα να ξανακερδίσει τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Να είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας.
ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
1. Είμαστε ένα ανοικτό και δημοκρατικό κίνημα. Ο σεβασμός στην ελευθερία της έκφρασης και στη διαφορετική άποψη είναι καταστατικά κατοχυρωμένος και η μειοψηφία ακούγεται και προστατεύεται.
Αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση από την κομματική επιρροή των μαζικών κοινωνικών χώρων και των πανεπιστημίων και απέχουμε μονομερώς από τη δημιουργία κομματικών ψηφοδελτίων στους χώρους αυτούς.
2. Αναγνωρίζουμε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα, υπάρχουν και υποχρεώσεις.
3. Αντιπαλεύουμε τον κομματισμό και τον τυφλό κομματικό πατριωτισμό που διαστρεβλώνουν τις εθνικές προτεραιότητες και υπονομεύουν την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και ανανέωση του πολιτικού δυναμικού
4. Πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Για τη Δημοκρατική Συμμαχία η εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αποτελεί μέσο εκπλήρωσης πολιτικών στόχων και οραμάτων.
5. Πιστεύουμε στην ειλικρίνεια, τον ρεαλισμό και τον ορθολογισμό. Αγωνιζόμαστε εναντίον κάθε είδους δημαγωγίας και προπαντός εναντίον της σχετικοποίησης του λαϊκισμού.
6. Πιστεύουμε ότι η ελευθερία δεν ταυτίζεται με τον ατομισμό, ούτε η συλλογικότητα με τον κομματικό μηχανισμό.
7. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει όσο ποτέ ανάγκη από νέους ανθρώπους στην πολιτική, ανθρώπους που να εργαστούν σκληρά για να κάνει η χώρα μια καινούργια αρχή και αγωνιζόμαστε για την ανανέωση και την αλλαγή του τρόπου ανάδειξης του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...