Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

«Η χώρα πρέπει να μπει σε νέα τροχιά»

Tην ανάγκη «η χώρα να μπει σε μια νέα πορεία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ανοίγοντας το Σάββατο τις εργασίες της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που συζητά τα αποτελέσματα των εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας, δηλαδή με τη συμμετοχή των πολιτών, με σταθερή αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας. Εμείς, πρόσθεσε, με πλήρη αίσθηση των αδιεξόδων του σημερινού πολιτικού συστήματος, με την ίδρυσή μας, καταθέσαμε ως πρωταρχική μας επιλογή να ενισχύσουμε μεθόδους και πρακτικές που θα φέρνουν την «πολιτική στους πολίτες» και τους «πολίτες στην πολιτική».

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η αυτάρεσκη κυβερνητική ερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι προσωρινής χρήσης». «Όσοι σχεδιάζουν την κυβερνητική πολιτική το ξέρουν» είπε και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν συσπειρώνεται ούτε στη δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων των δανειστών της χώρας, ούτε στη δικαίωση των ενόχων της δημοσιονομικής κατάρρευσης. Η ανοχή της εξαντλείται».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε ότι δεκαπέντε περίπου ημέρες μετά τις εκλογές, είναι ανοικτά σοβαρά μέτωπα με ιδιαίτερο βάρος για την μελλοντική πορεία της χώρα, ενώ εκτίμησε ότι «η ανασφάλεια της κοινωνίας γιγαντώνεται». Όπως εξήγησε, «η χώρα μας αντιμετωπίζει έκρηξη ύφεσης, ανεργίας, πληθωρισμού, συρρίκνωσης και τεχνολογικής οπισθοδρόμησης της παραγωγικής βάσης. Έχει εμπλακεί με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα φαύλο κύκλο αλληλοδιαδόχων μέτρων, αστοχίας, πρόσθετων μέτρων, χωρίς να διαφαίνεται ο δρόμος εξόδου από την κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη , τo ξεπέρασμα της κρίσης κρίνεται σε τρία μέτωπα :

- στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου και της κατάρρευσης της οικονομίας, που θα την πληρώσουν δραματικά όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι.

- στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών σε βάρος των αδύνατων στρωμάτων, με την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και όχι μέσα από νέους έμμεσους φόρους, καθώς και με την καταπολέμηση της ακρίβειας.

- στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας έξω από το πελατειακό σύστημα, υπέρ των πολιτών, μιας ανάπτυξης οικολογικής για τη βελτίωση της ζωής τους, με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον, με ουσιαστική παρέμβαση στο κράτος, στην Αυτοδιοίκηση με αποκέντρωση και στους θεσμούς, αλλά και στην οικονομία με στόχο την προώθηση δομικών μεταρρυθμίσεων, με δυναμική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Απάντηση στη κρίση, είπε ο κ. Κουβέλης, δεν μπορούν να δώσουν τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τεχνάσματα, η πολιτική ατροφία και υποκρισία της ΝΔ, τα συνθήματα που δεν έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη να μπει σε νέα πορεία.

Η Δημοκρατική Αριστερά, είπε ο κ. Κουβέλης , προτείνει ριζική πολιτική στροφή σε όλους τους τομείς, για να εφαρμοστεί ένα δημοκρατικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με βασικούς άξονες την αναδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους, τη συγκρότηση πραγματικού κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σύγχρονη οικολογική ανάπτυξη .

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του κόμματος ενόψει του πρώτου του συνεδρίου λέγοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά , με ανοιχτές διαδικασίες μπροστά στην κοινωνία, πορεύεται προς το συνέδριο εκφράζοντας βεβαιότητα για την επιτυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...