Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Το πόρισμα για τα ομόλογα

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων παραδίδει σήμερα το απόγευμα, ή την Τρίτη το πρωί το αργότερο, το πόρισμά της με το οποίο αναμένεται το ΠΑΣΟΚ να παραπέμπει σε προκαταρκτική εξέταση τους Π. Δούκα και Σ. Τσιτουρίδη, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες θα αποδίδει πολιτικές ευθύνες στους Γ. Αλογοσκούφη και Β. Μεϊμαράκη.


Υπέρ της παραπομπής των δύο πρώην υπουργών για ποινικές ευθύνες φαίνεται ότι κινείται και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Τσούκαλης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αφήνουν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου και του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος, οι οποίοι θα οριστικοποιήσουν τη θέση τους κατά την αυριανή, τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδης μιλάει μεν για ποινικές ευθύνες, κάνει λόγο όμως για ενδεχόμενη παραγραφή των αδικημάτων.

Υπό τον φόβο, ωστόσο, να επαναληφθεί το φαινόμενο των διαρροών που σημειώθηκε κατά την ψηφοφορία για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, όπου τουλάχιστον 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής δύο πρώην υπουργών, ο πρόεδρος της εξεταστικής Χρ. Πρωτόπαπας προγραμματίζει διαδικασία ιδιαίτερης ενημέρωσης όλων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, κατά την οποία θα μοιραστεί και επεξηγηματικό κείμενο, πέραν του πορίσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...