Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Η Ντόρα Μπακογιάννη συμπαρατάσσεται με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τη ΝΔ

Στο πρώτο σχόλιο μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία, κύκλοι της Ρηγίλλης ανέφεραν πως «η κ. Μπακογιάννη επαναβεβαίωσε σήμερα την συμπαράταξή της με τον κ. Παπανδρέου».

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και αναφερόμενη στο ζήτημα του Μνημονίου, η υπερψήφιση του οποίου την οδήγησε εκτός ΝΔ, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της ηγεσίας του κόμματος λέγοντας ότι όσοι κρύβουν από τον ελληνικό λαό αυτό το δίλημμα και δημαγωγούν, κάνουν τεράστια ζημιά στους Έλληνες.

«Η επιλογή να αρνηθείς τη ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι προσκλήσεις σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που αναμένεται να απευθύνει εντός της εβδομάδας ο Γ.Παπανδρέου στο πλαίσιο της συνεννόησης που έχει ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου μελετάται σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθύνει πρόσκληση και στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την άλλη πλευρά, αρνητικός στην προοπτική συναινέσεων με την κυβέρνηση με τα υφιστάμενα δεδομένα εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Έχω ήδη καθήσει στο τραπέζι περισσότερες από μία φορές. Ας μην κρυβόμαστε. Κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα, τα οποία σήμερα δεν τα βλέπω. Εκτός αν ως 'συνεννόηση' η κυβέρνηση εννοεί την προσχώρησή της στις δικές τις θέσεις. Κι αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει» δήλωσε σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...