Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

«Δημοκρατική Συμμαχία» το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

«Δημοκρατική Συμμαχία» αναμένεται να ονομάζεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, του οποίου η ίδρυση ανακοινώνεται το πρωί της Κυριακής.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο θέατρο Μπάτμιντον από τις 11 το πρωί, μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα 21noemvriou.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος της πρώην υπουργού είναι ο νέος πολιτικός φορέας να καλύπτει το χώρο του λεγόμενου φιλελεύθερου Κέντρου, δηλαδή θα απευθύνεται σε ψηφοφόρους από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι τη Δεξιά.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, στην εκδήλωση θα παρίστανται νέα στελέχη, ενώ την ιδρυτική διακήρυξη αναμένεται να υπογράψουν στελέχη όπως οι Θ.Κοτσώνης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ.Μαρκογιαννάκης και Κ.Κιλτίδης, καθώς και ο ευρωβουλευτής Θ.Σκυλακάκης. Παρών αναμένεται, επίσης, να είναι ο πρώην υφυπουργός Υγείας, επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Γ.Παπαγεωργίου.

Παρόντα θα είναι ακόμη τα παιδιά της κ. Μπακογιάννη, αλλά όχι οι γονείς της και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη θα απευθύνει κάλεσμα στους νέους, ενώ η ίδια αναμένεται να δεσμευτεί ότι «το παιχνίδι θα είναι ανοικτό» και δεν θα υπάρχει «κομματική επετηρίδα».

Την ίδια ώρα, υπό «παρακολούθηση» βρίσκονται ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως υπάρχουν στελέχη που σκέφτονται να προσχωρήσουν στο κομμα της πρώην υπουργού, μόλις τους δοθεί αφορμή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυση του κόμματός της, προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας. Η συνάντηση θα γίνει στις 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...