Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:«Η ΝΔ έχει "αποστατήσει"»

«Η ΝΔ έχει "αποστατήσει" από τον φιλελεύθερο εαυτό της», δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. 
 
Περιγράφοντας τις διαφορές της από τη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται σε κόμμα διαμαρτυρίας, επενδύει σε δημαγωγικές εξαγγελίες, ακολουθεί δρόμο απομονωτισμού σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και αποκτά όλο και πιο έντονα αντιευρωπαϊκά, αντιφιλελεύθερα, λαϊκιστικά χαρακτηριστικά στο λόγο του.
 
Η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ξεφύγει από τον παλιό του εαυτό, να σπάσει τα δεσμά του με τον κρατισμό και να κάνει τις αναγκαίες τομές». 
 
Για την κυβερνητική πολιτική εκφράζει ανησυχία γιατί όπως αναφέρει, βλέπει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση και τη συνέπεια που απαιτείται για την εφαρμογή της πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος. Δεν έχει την πολυτέλεια να μετρά το πολιτικό κόστος και όμως το κάνει. Φοβάται να συγκρουσθεί με το κομματικό σύστημα των ΔΕΚΟ, τα καρτέλ της αγοράς φαρμάκων, τις συνδικαλιστικές συντεχνίες, και ακολουθεί τον εύκολο δρόμο μια ανέξοδης φορομπηχτικής πολιτικής και του περιορισμού των εισοδημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...