Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Τελειώνει η υπομονή και ανοχή των πολιτών

Φωτογραφικές στιγμές από την εκλογική διαδικασ...Image by PIAZZA del POPOLO via FlickrΔύο στους τρεις πολίτες (64,1%)πιστεύουν ότι οι αλλαγές στα εργασιακά που επιβάλλει η κυβέρνηση με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για το ΠΑΡΟΝ, ενώ μόνο το 32,4% θεωρεί τα μέτρα ως αναγκαίο κακό...

Σύμφωνα με την έρευνα περισσότεροι από τα δύο τρίτα των Ελλήνων (69,4%) θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός δεν έχουν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και σοβαρότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Συγκεκριμένα στο ερώτημα «Έχουμε σοβαρή διακυβέρνηση και αποφασιστικό πρωθυπουργό, ώστε με επιτυχία η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση;», το 69,4% απαντά αρνητικά και μόνο το 29,3%, θετικά.

Ακόμη το 65,7% πιστεύει ότι η κυβέρνηση υιοθετεί όλες τις απαιτήσεις της τρόικας ενώ μόλις το 31,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά τους όρους της τρόικας.

Το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα η χώρα μπορούσε να αποφύγει το Μνημόνιο και την «τρόικα», αν ως αντιπολίτευση ο Γ. Παπανδρέου έδειχνε τη συναίνεση που προτείνει τώρα ως κυβέρνηση ενώ το 82,4% φοβάται ότι η δεινή οικονομική κρίση μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες στα εθνικά μας θέματα!

Το 64,9% πιστεύει ότι η «συναίνεση» που επιδίωξε ο πρωθυπουργός είναι στην πραγματικότητα συνενοχή στα αντιλαϊκά μέτρα που έχει πάρει και μόνο το 30,4% εκτιμά ότι αποτελεί ειλικρινή του πρόθεση, ώστε να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.001 πολιτών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...