Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

“Εμπαιγμός της κοινής γνώμης από τον ΟΠΑΠ”

O δημοσιογράφος και βουλευτής Αργύρης Ντινόπουλος με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφέρεται σε “Εμπαιγμό της κοινής γνώμης από τον ΟΠΑΠ” και επισημαίνει:

"Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΠΑΠ την 10η Δεκεμβρίου 2010 αναφέρει ότι οι μισθοί της «διοικητικής πυραμίδας» (sic) αποφασίζονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Αυτό, βεβαίως, αποτελεί εμπαιγμό της κοινής γνώμης αφού είναι γνωστό ότι το ελληνικό δημόσιο (κατέχοντας το 34% των μετοχών του ΟΠΑΠ) αποτελεί τον κύριο μέτοχο που, στην ουσία, αποφασίζει για οτιδήποτε αφορά στον ΟΠΑΠ.

Έτσι αυτές οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ….έναν υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος … προσυπογράφει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (το οποίο ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομικών!).

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι οι Σπανουδάκης-Σταματόπουλος αποφάσισαν οι ίδιοι για τις αμοιβές τους (κατά εκτίμηση 20.000 ευρώ τον μήνα), τις εισέπραξαν και στην συνέχεια η απόφασή τους επικυρώθηκε από τη … γενική συνέλευση των μετόχων.

Επειδή, όμως, ο ΟΠΑΠ επιμένει ότι οι αμοιβές των στελεχών του που προσελήφθησαν (με μηνιαίες αμοιβές της τάξεως των 10.000 ευρώ) αποφασίστηκαν από τη γενική συνέλευση είναι εύλογο να υπάρχουν και τα πρακτικά αυτών των γενικών συνελεύσεων.

Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το ακριβές ύψος των αμοιβών αυτών, ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει απαντήσει.

Δηλαδή, ό,τι γνωρίζουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ δεν μπορούν να το γνωρίζουν οι βουλευτές !

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Ποιές είναι οι ακριβείς αμοιβές των Ιωάννη Σπανουδάκη και Χάρη Σταματόπουλου και τι ακριβώς αναφέρουν οι σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΟΠΑΠ (προσκόμιση πρακτικών)
Ποιες είναι οι αμοιβές των παρακάτω στελεχών της… διοικητικής πυραμίδας του ΟΠΑΠ και με ποιες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης αυτές ορίστηκαν(προσκόμιση πρακτικών). Για διευκόλυνσή σας αναφέρουμε σε παρένθεση τις (μετριοπαθείς) εκτιμήσεις για τους μηνιαίους μισθούς αυτών των στελεχών. Βενετσάνος Ρογκάκος (10.000), Στέλιος Χειλαδάκης ( 10.000), Γιώργος Γανωτής (10.000), Απόστολος Κουκουβίνος (10.000), Γιώργος Αγγελόπουλος (6.000), Ευθαλία Σιαμανή (7.000), Ε. Πλοιάρχου (7.000), Αθανάσιος Λαψάνας (5.000).
Κατά πόσο πρόκειται να περικοπούν οι μισθοί στον ΟΠΑΠ σύμφωνα με τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού (12-12-10)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...