Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Για υποκρισία και παραπληροφόρηση μιλά ο Κ. Σημίτης

«Καιρός είναι να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση. Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση. Η ανακίνηση του θέματος του swap του 2001 εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Real Νews που αναφέρει ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου έκλεισε την προκαταρτική έρευνα όταν προσέκρουσε σε καταγγελίες σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

Η εισαγγελέας διαβίβασε αμελλητί την δικογραφία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και εκείνος ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα Αθανάσιο Κατσιρώδη να εξετάσει εάν θα πρέπει να αποσταλεί στην Βουλή.

Η προκαταρτική έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία που έκανε στις 30 Απριλίου 2010 ο δικαστής Φαγιάντ Μουλά Καλί, κάτοικος Βιέννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...