Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Δημοκρατική Συμμαχία: Συνέδριο ανοικτό στις διαφορετικές ιδέες

Η Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας έκανε σήμερα μια αρχική συζήτηση για την οργάνωση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος και συζήτησε τη δομή της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
To Ιδρυτικό Συνέδριο θα έχει ως αντικείμενο τη συζήτηση και ψήφιση του Καταστατικού του κινήματος, τη διαμόρφωση των προγραμματικών κατευθύνσεων της πολιτικής του και τη χάραξη της στρατηγικής και της δράσης  του.
Αποφάσισε επίσης ότι στο Συνέδριο θα εισαχθούν οι ακόλουθες καινοτομίες:
  • Συνέδριο ανοικτό στις διαφορετικές ιδέες με συμμετοχή προσωπικοτήτων & ειδικών που δεν συνδέονται  με το κόμμα, στον προσυνεδριακό διάλογο. Τόσο στις προσυνεδριακές ημερίδες όσο και στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις.
  • Ηλεκτρονικό Συνέδριο. Σημαντικό μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής συμμετοχής ομιλητών & συνέδρων στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις, αλλά και διεξαγωγής ηλεκτρονικών προσυνεδριακών ημερίδων και καταγραφή με συγκεκριμένη επεξεργασία των τάσεων & απόψεων στο διαδίκτυο (webpalm).
  • Στοχευμένες αναπτυξιακές κατευθύνσεις ανά περιφέρεια, τις οποίες θα προετοιμάσουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις.
  • Έμπρακτη εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών, με δικαίωμα υποβολής τροπολογιών και ηλεκτρονική ψηφοφορία ανά τροπολογία, επί όλων των βασικών κειμένων που θα προετοιμάσει το Συνέδριο (προγραμματικές κατευθύνσεις, καταστατικό, κατευθύνσεις στρατηγικής και πολιτικής δράσης).
  • Συγκεκριμένες και επεξεργασμένες προτάσεις σε επίπεδο σχεδίου έργου (project plan). Εκτός του προγραμματικού περιγράμματος, για τις πιο σημαντικές επί μέρους προτάσεις, θα υπάρχει βασική οικονομοτεχνική επεξεργασία, έτσι ώστε να φθάνουν σε επίπεδο σχεδίου έργου (project plan), ώριμου για διοικητική εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...