Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Κουβέλης: "Η πρόσκληση για προσχώρηση σε ειλημμένες αποφάσεις δεν συνιστά διάλογο".

Σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στον ενημερωτικό ιστότοπο www.newsday.gr και τη δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη τονίζει ότι: "Η πρόσκληση για προσχώρηση σε ειλημμένες αποφάσεις δεν συνιστά διάλογο". 

Tι  περιμένετε να  προκύψει από τη  συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου; 
Διαφωνώ με την απόφαση  του κ. Παπανδρέου να ορίσει τις συναντήσεις  του με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την  ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που κατεδαφίζει  τα συλλογικά εργασιακά  δικαιώματα. Η πρόσκληση για προσχώρηση σε ειλημμένες αποφάσεις δεν συνιστά διάλογο. 
Θεωρείτε  σωστή την άρνηση του προέδρου της  ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραστεί στη  συνάντηση; 
Το  περιεχόμενο των  θέσεων των κομμάτων είναι εκείνο που  προσδιορίζει την  αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητα της πολιτικής που ασκούν. Το περιεχόμενο της πολιτικής κρίνει τα κόμματα και αξιολογεί την όποια δημοκρατική αντιπαράθεση. 
Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης; Ποιό το μέλλον της  Ελλάδας μέσα στους  κόλπους της; 
Η πολιτική ενότητα  της Ε.Ε. βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και δεν προωθηθούν πολιτικές ουσιαστικής ενοποίησης, πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων. Γι’ αυτό και σήμερα είναι αναγκαία η σύμπηξη ενός πολιτικού αλλά και κοινωνικού ευρωπαϊκού μετώπου για τη σταθερή στήριξη του Μόνιμου Μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων, που θα διαδεχθεί το 2013 τον υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας. Σήμερα η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί και να αναζητήσει, πρωτίστως στο ευρωπαϊκό πεδίο, στηρίγματα μιας ευρωπαϊκής πολιτικής.
Η Ελλάδα πρέπει να έχει σταθερή επιλογή  την Ευρώπη. Οποιαδήποτε  άλλη κατεύθυνση θα οδηγήσει σε απομόνωση, με δυσάρεστες και βαρειές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.  
Οι  μετρήσεις δημοσκοπήσεων  σας φέρνουν οριακά εντός ή εκτός  Βουλής. Πιστεύετε  ότι ο χρόνος κυλά υπέρ σας μέχρι  τις εκλογές; 
Θεωρώ  βέβαιη την είσοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς στη  Βουλή οποτεδήποτε  γίνουν εθνικές εκλογές. Είναι σαφές ότι  ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του κόμματός μας, όπως προκύπτει, άλλωστε, από όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου βελτιώνουμε σταδιακά τα ποσοστά μας. Επιπροσθέτως η καλύτερη «δημοσκόπηση» ήταν οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...