Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Μηδενική ανοχή στους τρομοκράτεςΑναφορά στην έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών κάνουν από το πρωί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το CCN λέει ότι «δυνατή βόμβα εξεράγει στο κέντρο της Αθήνας. Η έκρηξη έγινε 40 λεπτά μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Η προειδοποίηση έδωσε την δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να εκκενώσει το κτήριο». Το κανάλι αναφέρει ότι ο μηχανισμός ήταν παγιδευμένος σε ένα κλεμμένο μηχανάκι του οποίου δόθηκε και η πινακίδα στο τηλεφώνημα. « Ένα σύννεφο καπνού είναι ορατό σε όλο το κέντρο» καταλήγει το αμερικανικό δίκτυο.

To Reuters αναφέρει : «Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωϊ της Πέμπτης έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών, προκαλώντας ζημιές σε οκτώ αυτοκίνητα, χωρίς να αναφερθούν τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μηχανάκι που ήταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους. Η αστυνομία είπε ότι είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό και είχε εκκενώσει την περιοχή. Ο εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και τζάμια", είπε αξιωματούχος της αστυνομίας που δεν ήθελε να κατονομαστεί».

To ΚΚΕ


Σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ σχετικά με τη βομβιστική επίθεση έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνων αναφέρει τα εξής:

"Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν την εξουσία των μονοπωλίων, αντίθετα αξιοποιούνται από αυτή για τον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να δικαιολογούν τρομονόμους, νέους μηχανισμούς παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ο λαός έχει συσσωρευμένη πια εμπειρία και για να βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα."

H Δημοκρατική Αριστερά

Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Οι ιδεολογικές επιφάσεις εκείνων που επιλέγουν να τρομοκρατούν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας και η προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας.

Η κοινωνία πρέπει να δείξει το πιο αυστηρό πρόσωπό της απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Κανείς δεν μπορεί να κλείνει άλλο τα μάτια.

H Δημοκρατική Συμμαχία

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά η τρομοκρατία πλήττει την εικόνα της Ελλάδας και της πόλης των Αθηνών σε κρίσιμες στιγμές για την πορεία της χώρας. Το σημερινό χτύπημα δείχνει ότι η τρομοκρατική δράση έχει μεγαλύτερο βάθος από όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Η ελληνική Δικαιοσύνη αποτελεί προπύργιο των δημοκρατικών θεσμών και είναι εγγυητής της ελευθερίας και της εφαρμογής του νόμου στη χώρα μας.

Η απάντηση της συντεταγμένης δημοκρατικής πολιτείας είναι μία: Μηδενική ανοχή στους τρομοκράτες, συμπαγές πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο συνεργασίας, για να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι εγκληματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...