Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: "Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση εν λευκώ"

H πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντηση της με τηνΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο (Εργασιακά - ΔΕΚΟ) έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση εν λευκώ και αρνείται τη στοιχειώδη κοινοβουλευτική συνεννόηση. Φέρνει ένα νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα, χωρίς να κάνει τη στοιχειώδη συζήτηση την οποία το κοινοβούλιο απαιτεί. Φέρνει ένα νομοσχέδιο ως υπερεπείγον και ζητά 5 ώρες συζήτηση για ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να έχει φέρει πριν από 3 ή 4 μήνες. Η συζήτηση για τις ΔΕΚΟ μπορούσε να είχε γίνει και να ήταν με βάση το σχέδιο της αναδιάρθρωσης που απαιτείται. Η συζήτηση των εργασιακών σχέσεων, ακριβώς το ίδιο, θα μπορούσε να είχε  γίνει  σε βάθος με τους κοινωνικούς εταίρους. Το ΦΠΑ θα μπορούσε να έρθει μέσα σε 24 ώρες. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση είναι απαράδεκτος.
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής γιατί θα περιμέναμε οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ, να μην μένουν απλώς στα αυτονόητα αλλά  να σημάνουν ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις με σαφή και διακριτό ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και όχι κινήσεις που δεν αντιμετωπίζουν το πυρήνα του προβλήματος και που είναι πιθανόν σε 6 μήνες να επαναληφθούν.
Θα καταψηφίσουμε γιατί παρεμβαίνει στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα στις εργασιακές σχέσεις δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μειώσεις μισθών των εργαζομένων σε αυτόν.

Επί των άρθρων αυτό που αφορά στις ΔΕΚΟ θα το υπερψηφίσουμε, διότι θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο το οποίο μπορεί να γίνει σήμερα και τις εργασιακές σχέσεις και την αύξηση του ΦΠΑ θα τα καταψηφίσουμε.

Ταυτόχρονα θεωρώ ότι αυτό το οποίο φέρνει η κυβέρνηση, που αυξάνει το όριο των απευθείας αναθέσεων είναι ένα μικρό δείγμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν βάζει μυαλό. Σήμερα απαιτείται πολύ περισσότερη διαφάνεια και η κυβέρνηση νομοθετεί λιγότερη διαφάνεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...