Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Συστράτευση κατά της κοινωνικής βίας ζήτησε ο Χρ. Παπουτσής

Έκκληση προς τα κόμματα αλλά και προς το σύνολο της κοινωνίας για συστράτευση κατά της κοινωνικής βίας απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι «η συστηματικά συγκρουσιακή διεκδίκηση αιτημάτων, μπορεί να προσφέρει σε ορισμένους βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη, αλλά ως αποτέλεσμα, βυθιζόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο διαρκώς κλιμακούμενης βίας».

Ο κ. Παπουτσής δεσμεύτηκε να κάνει προσπάθειες περιορισμού των κρουσμάτων της αστυνομικής αυθαιρεσίας, τα οποία έχει καταδικάσει, όπως ο ίδιος τόνισε, ενώ επισήμανε ότι «μια δημοκρατική κοινωνία δεν διαπραγματεύεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν όμως και όρια».

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των σωμάτων ασφαλείας, ενώ σημείωσε ότι «η υφιστάμενη δύναμη της ΕΛΑΣ, υπολείπεται σημαντικότατα της οργανικής της δύναμης» και συμπλήρωσε ότι «είναι προφανές, πως για τα σώματα ασφαλείας, δεν θα πρέπει να ισχύσει ο κανόνας ''μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις'' που θα ισχύσει στο υπόλοιπο Δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...