Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Δίωξη κατά ΟΤΕ - Siemens για τις συμβάσεις με Αρμεντελ

Δίωξη για κακουργηματικές πράξεις κατά παντός υπευθύνου στον ΟΤΕ και τη Siemens άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την ολοκλήρωση έρευνας για την υπόθεση των συμβάσεων της Siemens με την Αρμεντελ, την αρμενική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, το 2006, όταν αυτή ελέγχονταν κατά 90% από τον ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα κακουργήματα της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ εξακολούθηση καθώς και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές. Σύμφωνα με τη δίωξη, οι πράξεις αυτές προκάλεσαν ζημία του ΟΤΕ.

Αντικείμενο της εισαγγελικής διερεύνησης αποτέλεσαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, πριν περίπου τέσσερα χρόνια και ενώ ο ΟΤΕ είχε αποφασίσει να πουλήσει την Αρμεντελ, υπογράφηκαν με τη Siemens συμβάσεις παροχής έργου για λογαριασμό της αρμενικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας, συνολικού ποσού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν στην Δικαιοσύνη, οι επίμαχες συμβάσεις - η υπογραφή των οποίων το τελευταίο εξάμηνο του 2006, γίνονταν ενώ είχε ήδη ξεκινήσει εισαγγελικός έλεγχος για τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens στην Γερμανία και σε άλλες χώρες - ήταν ουσιαστικά εικονικές και στόχο είχαν να αιτιολογηθούν χρήματα για «επωφελείς πληρωμές». Μια εξ' αυτών θεωρείται ιδιαιτέρως ύποπτη και αφορά συνολικό ποσό 540.000 ευρώ που αφορούσε υποκατασκευαστικό έργο στην Αρμεντελ το οποίο η Siemens ανέθεσε σε άλλη εταιρία (SILVI AG Ltd).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος και θα κρίνει αν η πτυχή αυτή του λεγόμενου «σκανδάλου της Siemens» θα πρέπει να διαβιβαστεί στο Εφετείο ώστε να την χειριστούν οι Εφέτες που έχουν το σύνολο των αντίστοιχων βασικών φακέλων ή αν θα πρέπει να παραμείνει στο Πρωτοδικείο για την περαίωση της ως ανεξάρτητης υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...